Ζητούν δικαιοσύνη και απαντήσεις για τον άδικο χαμό του ανθρώπου τους που παρασύρθηκε από τον Σέρβο μεθυσμένο οδηγό

11:42 π.μ. - Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Δευ, 16/42/2024
Image: Ζητούν δικαιοσύνη και απαντήσεις για τον άδικο χαμό του ανθρώπου τους που παρασύρθηκε από τον Σέρβο μεθυσμένο οδηγό

Η νύφη του θύματος μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα το θέμα και να αποτραπεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο

Η νύφη του ανθρώπου που σκοτώθηκε αφού τον παρέσυρε Σέρβος τουρίστας στα Μουλιανά της Σητείας στις 3 Σεπτεμβρίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα και να καταφέρουν να δικαιωθούν για τον θάνατο του αγαπημένου τους αλλά και για να αποτραπεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.

Όπως είπε η κ. Κατερίνα Καμενάκη, το Σάββατο πριν από το ατύχημα το οποίο στέρησε τη ζωή στον πεθερού της, ο 47χρονος οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, παραλίγο να πατήσει ένα παιδάκι μπροστά στα μάτια των χωριανών. Οι άνθρωποι τότε θεώρησαν ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός και φυσικά δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθήσει.

Ο τουρίστας φαίνεται να βρισκόταν στην περιοχή της Σητείας περίπου είκοσι μέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν συνεχώς υπό την επήρεια αλκοόλ. Την μέρα που χτύπησε τον 85χρονο, ο θύτης πήγε μόνος του στις αρχές όπου φαίνεται να δήλωσε ότι χτύπησε κάτι αλλά δεν ήξερε τι ήταν. Ο ίδιος οδήγησε τις αρχές στο σημείο ώστε να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που χτύπησε. Όταν έφτασαν στο σημείο, οι αρχές βρήκαν τον χτυπημένο άνθρωπο και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Στο σημείο δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν ότι ο οδηγός πάτησε φρένο κάτι που σημαίνει ότι δεν τον είδε καθόλου, απλά τον χτύπησε.

Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό και του αφαίρεσαν το δίπλωμα ωστόσο στην συνέχεια μετά από απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο 47χρονος οδηγός ενοικίασε ξανά αυτοκίνητο και την Παρασκευή 13/9 παρέσυρε και τραυμάτισε στα Μάλια δύο γυναίκες, οι οποίες στάθηκαν απλά τυχερές, σχολίασε η κ. Καμενάκη.

Η οικογένεια του 85χρονου αισθάνεται ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη και έχει κινηθεί νομικά ώστε να γίνει το αυτονόητο. «Είχαμε ήδη ένα θανατηφόρο ατύχημα και οι αρχές δεν έχουν δώσει το βάρος που θα έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καμενάκη. Αυτό που ζητάει η οικογένεια είναι να συσχετιστούν οι δύο υποθέσεις και να καταλάβουν οι αρχές ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι επικίνδυνος καθώς μέσα σε δέκα μέρες προκάλεσε ένα θανατηφόρο ατύχημα και παρέσυρε δύο κοπέλες, ενώ ήταν και τις δύο φορές υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κλείνοντας, η κ. Καμενάκη δήλωσε ότι είναι τραγικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα πρέπει ένα τόσο τραγικό θέμα να πάρει δημοσιότητα ώστε να γίνει το αυτονόητο, να τηρηθεί ο νόμος και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος οδηγός αναμένεται να περάσει σήμερα το κατώφλι του Αυτόφωρου Δικαστηρίου Ηρακλείου. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις – κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ την παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

-

*Φωτογραφία εξωφύλλου η νύφη του θύματος