Διαχείριση θερμοκηπιακών απορριμμάτων: Μία πονεμένη, επαναλαμβανόμενη ιστορία

12:00 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Τετ, 18/00/2024
Image: Διαχείριση θερμοκηπιακών απορριμμάτων: Μία πονεμένη, επαναλαμβανόμενη ιστορία

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με την διαχείριση των θερμοκηπιακών απορριμμάτων με το μπαλάκι των ευθυνών να συνεχίζεται, είπε ο κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής, στον Ηχώ 99,8

Το τοπικό διαμέρισμα της Ανατολής είναι αγροτική περιοχή, πρωτογενής τομέας και το μεγαλύτερο τοπικό διαμέρισμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιος όγκος από κούτες μεταφοράς φυτών σε ακατάλληλα σημεία της περιοχής. Παρόλο που την προηγούμενη Τετάρτη υπήρχε το κοντέινερ εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων θερμοκηπιακών απορριμμάτων, οι κούτες είχαν φτάσει στο δρόμο. Ο κ. Ζαχαρόπουλος πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση θα γυρίσει μπούμερανγκ καθώς ήδη συζητούνται κάποια μέτρα που εάν εφαρμοστούν θα είναι εις βάρος των παραγωγών γι’ αυτό και προτείνει να φέρονται με σοφία.

Στην αρχή της χρονιάς, η κατάσταση ήταν αρκετά καλή. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα οφείλεται σε ανεξέλεγκτες χωματερές και τίθεται θέμα παρανομίας. Το κοντέινερ δεν φαίνεται να δίνει λύση καθώς ο όγκος των απορριμμάτων είναι τεράστιος. Επίσης, τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, τα απορρίμματα συνέχιζαν να φτάνουν στο σημείο ακόμα και όταν το κοντέινερ δεν ήταν εκεί και πολλές φορές εμπεριείχαν μέχρι και νεκρά ζώα. Σε αυτό το σημείο ο κ. Ζαχαρόπουλος ενημέρωσε ότι στο Καπίστρι υπάρχουν δύο αδειοδοτημένες επιχειρήσεις όπου οι παραγωγοί πρέπει να πηγαίνουν τα φυτικά θερμοκηπιακά υπολείμματα.

Κλείνοντας, είπε ότι δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ καμία ερώτηση για το λόγο που έφυγε η χωματερή η οποία κρατούσε το τοπικό διαμέρισμα της Ανατολής. Αφού έκλεισε δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την απομάκρυνση των απορριμμάτων.