Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η τοποθέτηση της Κ. Σπυριδάκη

12:56 μ.μ. - Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024
12:07 μ.μ. - Τρί, 02/56/2024
Image: Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η τοποθέτηση της Κ. Σπυριδάκη

Με αφορμή τις συζητήσεις για εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και την κρίση που έχει προκύψει στο κόμμα, η κα Κατερίνα Σπυριδάκη, βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησε στον Ηχώ 99,8

Σύμφωνα με την κα Σπυριδάκη, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι πάντα μία ευκαιρία για να μπορεί να βλέπει ο καθένας τι πήγε στραβά στον δικό του χώρο. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπήκε σε μία διαδικασία ως όφειλε σαν δημοκρατικό κόμμα ώστε να κάνει τον απολογισμό του. Ίσως ο τρόπος που έγινε όλο αυτό να μην ήταν αυτός ακριβώς που έπρεπε καθώς τράβηξε τους προβολείς από τα ουσιαστικά προβλήματα ωστόσο όταν κάνεις απολογισμό, και μέσα σε αυτόν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι η ηγεσία του κόμματος δεν έκανε καλά τη δουλειά της, η κα Σπυριδάκη θεωρεί δημοκρατικό να υπάρξει μία διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Πρέπει να εξεταστεί τι έγινε λάθος και τι έγινε σωστά. Όταν λοιπόν αμφισβητείται η ηγεσία, για να μην μπει το κόμμα σε μία περίοδο εσωστρέφειας και αυτοπροσδιορισμού και χαθεί ο ρόλος των βουλευτών, τότε το κόμμα οφείλει να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά και να επιστρέψει σε όσα οφείλει στον κόσμο.

Η κα Σπυριδάκη θεωρεί ότι έχει δοθεί το πλαίσιο για το πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ότι θα συνεχίσουν να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι σαφής. Ξεκινούν με εκλογές στις 6 και τις 13 Οκτωβρίου και πριν από αυτό θα πραγματοποιηθεί ένα πολιτικό συμβούλιο όπου κάθε υποψήφιος θα μπορέσει να παρουσιάσει τις προτάσεις του. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε όποιον αμφισβητεί τον δρόμο που έχει χαράξει ο κ. Ανδρουλάκης μέχρι στιγμής, να τον συγκρίνει με τις εναλλακτικές που θα προτείνουν οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι.

Από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτυπώνεται ότι υπήρξαν λάθη. Το θέμα, κατά τη γνώμη της κα Σπυριδάκη, είναι να εντοπιστούν σωστά αυτά τα λάθη και να εστιάσουμε σε αυτά, διαφορετικά οποιαδήποτε αλλαγή και εάν γίνει το πρόβλημα θα παραμείνει. Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι κοντά στην κοινωνία. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα αστικά κέντρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πρόβλημα προσώπων αλλά ίσως είναι πρόβλημα στρατηγικής του κόμματος.

Κλείνοντας, η κα Σπυριδάκη έστειλε το μήνυμα ότι ο διάλογος που έγινε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν πολιτισμένος, ισορροπημένος και παραγωγικός και εύχεται να βγουν ενωμένοι μέσα από αυτή την διαδικασία.