Μετεολάτρες: Με αυξημένη θερμοκρασία και μελτέμια η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

9:28 π.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Δευ, 03/28/2024
Image: Μετεολάτρες: Με αυξημένη θερμοκρασία και μελτέμια η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Ο Γιάννης Αϊβαλιωτάκης από τους Μετεολάτρες αναλύει στον Ηχώ 99,8 τα χαρακτηριστικά αυτής της εβδομάδας

Μελτέμια και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και τους 34 βαθμούς κελσίου θα είναι σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες τα χαρακτηριστικά αυτής της εβδομάδας.

Σήμερα Δευτέρα 3/6 θα έχουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές που θα πυκνώσουν τις μεσημεριανές ώρες με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις τις πρωινές ώρες, νοτιοδυτικές κατευθύνσεις μέχρι και το απόγευμα και ξανά βόρειες το βράδυ, εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και κατά τόπους ριπές 3 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Η υγρασία θα είναι 40-55%.

Την Τρίτη 4/6 θα έχουμε ηλιοφάνεια και αύξηση της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει τους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και 20 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα είναι ξανά βόρειοι- νοτιοδυτικοί -βόρειοι εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές 3. Θα έχουμε μικρή αύξηση στα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης. Η υγρασία θα είναι 35-55%.

Την Τετάρτη 5/6 θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-νοτιοδυτικοί-βόρειοι εντάσεως 2 με 3 μποφόρ που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς κελσίου, ωστόσο η αίσθηση στο σώμα μας τις μεσημεριανές ώρες θα είναι στους 39 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε μικρή αύξηση στα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης. Η υγρασία θα είναι 35-50%.

Η Πέμπτη 6/6 θα είναι μία μέρα με ηλιοφάνεια και παροδικές συννεφιές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 31 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-νοτιοδυτικοί-βόρειοι εντάσεως 1 με 3 μποφόρ και τα επίπεδα υγρασίας 40-55%. Θα έχουμε περισσότερη αφρικανική σκόνη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μέρες η οποία θα βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα επιστρέψει σταδιακά σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα δηλαδή γύρω στους 28 με 31 βαθμούς κελσίου. Φαίνεται επίσης να ενισχύονται οι άνεμοι και θα έχουμε μελτέμια βόρειων ανέμων τα οποία θα αρχίσουν να εξασθενούν από την ερχόμενη Δευτέρα.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)