Ευρωεκλογές 2024 - Πλακιωτάκης: Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία για σταθερότητα και ασφάλεια

11:22 π.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Παρ, 07/22/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024 - Πλακιωτάκης: Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία για σταθερότητα και ασφάλεια

Τι είπε ο Γ. Πλακιωτάκης για τα χρόνια προβλήματα του Λασιθίου

Στον αέρα του Ηχώ 99,8 φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στις Ευρωεκλογές της Κυριακής και εξήγησε τους λόγους που αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Ο πρώτος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη είναι η διασφάλιση της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας μας . Ο δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι την επόμενη πενταετία θα συζητηθούν σημαντικά θέματα στο ευρωκοινοβούλιο όπως η αναθεώρηση της ΚΑΠ, ο μηχανισμός ανάκαμψης και σταθερότητας, το μεταναστευτικό, η κοινή αμυντική πολιτική αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία θα επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα παλαιότερα ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και σήμερα είναι πρωταγωνίστρια στη λήψη αποφάσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μόνιμα διαρθρωτικά έργα και όχι διορθωτική πολιτική. Πιστεύει ότι η χώρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό οφείλεται στην αίσθηση σταθερότητας που εκπέμπει με πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και πρότεινε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, δεδομένου ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.

Όσων αφορά τις επενδύσεις σε οπλικά συστήματα, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας αλλά και του δύστροπου γείτονα αναγκαζόμαστε να θωρακίζουμε την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και αναφέρθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού για την δημιουργία ενός εργαλείου κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής ώστε ένα κομμάτι αυτών των επενδύσεων να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας στην περιοχή μας, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι το έργο για τα συνοδά έργα του φράγματος προχωράει κανονικά και είναι υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο γραμματέα. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρχουν έτοιμες και ώριμες μελέτες ώστε να είναι πιο εύκολο στο μέλλον να δοθεί η οποιαδήποτε χρηματοδότηση.

Σε ερώτημα που τέθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι οι φήμες για το ότι τα νοσοκομεία ερημώνονται και απαξιώνονται είναι στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία εντυπώσεων.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι διαχρονικά υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για το πόσο επηρεάζουν οι αποφάσεις των Βρυξελλών την καθημερινότητά μας και τόνισε την ανάγκη να μιλάμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να μην στηριζόμαστε μόνο στα εθνικά θέματα. Μας ενημέρωσε ότι το ψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας απαρτίζεται από έμπειρα, ικανά στελέχη να ανταπεξέλθουν και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ανθρώπους που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο ανεξάρτητα από κομματικά συμφέροντα. Εξίσου σημαντικό είναι να μελετήσουν οι πολίτες τα βιογραφικά των υποψηφίων και να μην παρασυρθούν από τα ονόματα επωνύμων.

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι οι Ευρωεκλογές δεν πρέπει να συγκρίνονται με τις εθνικές εκλογές. Πιστεύει ότι το αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό των δημοσκοπήσεων καθώς οι πολίτες θα σταθμίσουν τους παράγοντες της ασφάλειας και της σταθερότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και θα επιβεβαιώσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στέλνοντας ένα μήνυμα συνέχειας, ασφάλειας και σταθερότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.