Χανιά: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον και στο Εφετείο

6:53 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024
06:10 μ.μ. - Πέμ, 17/53/2024
Image: Χανιά: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον και στο Εφετείο

Παραμένουν τα ισόβια για τον κατηγορούμενου - 32χρονος δράστης: «Δεν είμαι Άγιος, έχω κάνει λάθη»

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον 32χρονο κατηγορούμενο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά για την στυγερή δολοφονία και τον βιασμό της Αμερικανίδας Βιολόγου Ζούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και διατήρησε την ποινή του πρωτόδικου δικαστηρίου, επιβάλλοντας στο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη συν δεκατρία χρόνια για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας. Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε σήμερα στα Χανιά η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για τη δολοφονία της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε γίνει πρώτο θέμα σε δεκάδες διεθνή μέσα ανά τον κόσμο με τη σκληρότητά της.

Στα Δικαστήρια οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο 32χρονος δράστης που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 13 ετών για τον βιασμό. 32χρονος, δίκη Σούζαν Ίτον Με έντονη τη φόρτιση και δάκρυα στα μάτια η αδερφή της αδικοχαμένης Suzan Eaton, προσήλθε στη δικαστική αίθουσα για την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Η κα Julie Eaton δήλωσε, ότι της είναι δύσκολο να βρίσκεται στον τόπο που έχασε τη ζωή η αδερφή της με αυτόν τον βάναυσο τρόπο, ενώ είπε ότι είναι εδώ για να εξασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή από την αδερφή της να μην το επαναλάβει με κανέναν τρόπο. «Να μην ξανά γίνει τέτοιο κακό σε κανέναν άνθρωπο, αυτό έχει σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η αδερφή της δολοφονημένης γυναίκας και ευχαρίστησε όλη τη τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια τους στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ανεβαίνοντας στο εδώλιο για να καταθέσει, η Julie ανέλυσε την εικόνα της αδερφής της στο σπίτι της στην κοινωνία, αλλά και στον επαγγελματικό βίο. Την περιέγραψε ως έναν μοναδικό άνθρωπο, στοργική μητέρα και λαμπρή επιστήμονα, που μπορούσε να καταφέρει όσα ήθελε. Εξέφρασε την πικρία της μάλιστα, στο ότι μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος δεν έχει μεταμελήσει. 32χρονος δράστης: «Δεν είμαι Άγιος, έχω κάνει λάθη» Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε πλήρως και λεπτομερώς όλο το χρονικό της υπόθεσης, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή που ο 32χρονος δράστης εντόπισε τη γυναίκα και τη χτύπησε με το αμάξι του, μέχρι τις συνθήκες κάτω από την οποία ασέλγησε πάνω της πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους, καθώς και τη στιγμή της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχικής κατάστασης, πετώντας την σε φρεάτιο που οδηγούσε σε υπόγειο πρόχειρο καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αναγνώστηκαν για άλλη μια φορά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 32χρονος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, τον βιασμό της κατά φύση και παρά φύση, αλλά και την παράνομη κατοχή όπλων στο σπίτι του.

Στο άκουσμα των κατηγοριών ο 32χρονος, δήλωσε ότι αποδέχεται μερικώς το κατηγορητήριο, ως προς την ανθρωποκτονία, αλλά όχι τον βιασμό. Σημείωσε μάλιστα, ότι αναγκάστηκε να καταθέσει κάποια πράγματα στο στάδιο της ανάκρισης, λόγω της γενικότερης πίεσης της κατάστασης. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ στο βήμα θα βρεθεί και η μητέρα του κατηγορουμένου.   

Πηγή  : Νέα Κρήτη