Προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κρήτης – πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

9:40 π.μ. - Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024
09:08 π.μ. - Τετ, 21/40/2024
Image: Προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κρήτης – πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, ανέμους 6 μποφόρ και την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς – Τι αναμένεται στην Κρήτη

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Όσον αφορά την Κρήτη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr, τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα Ανατολικά του νησιού (Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος) υπάρχει πρόβλεψη για καταιγίδα, από τις 15.00 και έπειτα. Τοπικές βροχές στο Ρέθυμνο, δεν δείχνουν να επηρεάζονται τα Χανιά.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (METEO.GR)

hxonews

patris.gr