Οροπέδιο Λασιθίου

Η «αναγέννηση» του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο στο περίπτερο της ΚΤΥΠ ΑΕ στην ΔΕΘ

#
11.09.2019 11:37

Το περίπτερο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Η αναπαράσταση του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αυτό του Ανεμόμυλων Οροπεδίου Λασιθίου, το οποίο θα «αναγεννήσει» η ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ενεργειακούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους, κυριαρχεί στο φετινό περίπτερο της Εταιρείας στην ΔΕΘ.
 
 
Το περίπτερο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη.
 
Το περίπτερο επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτωνμ Μαρία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΤΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο Προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης, η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ, Μαρία Σρέσκοβιτς κ.α.
 
Η ανάδειξη και αξιοποίηση των Ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου, για την παραγωγή ενέργειας και για τουριστική αξιοποίηση αποτελεί ένα πολυσύνθετο και οραματικό εγχείρημα, το οποίο η ΚΤΥΠ ΑΕ θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, σηματοδοτεί το πέρασμα της Εταιρείας σε μια νέα εποχή επέκτασης των αρμοδιοτήτων της πέραν των βασικών που αφορούν στην παραγωγή έργων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης.
 
Στην νέα εποχή, η ΚΤΥΠ ΑΕ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάδειξης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ή αναμένεται να αναλάβει ένα πλήθος έργων όπως οι μελέτες αναπτυξιακών έργων υποδομής σε ακριτικά νησιά (Καστελόριζο, Πάτμος, Χάλκη κλπ), η δημιουργία Μουσείων σε σημαντικούς πολιτιστικούς τόπους (Μικρή Δοξιπάρα Έβρου), η ανακατασκευή Πανεπιστημιακών Εστιών, Αστυνομικών Διευθύνσεων, κτιρίων Δημοσίων Οργανισμών κλπ.
 
Παράλληλα, η ΚΤΥΠ ΑΕ συνεχίζει το βασικό της αντικείμενο στους τομείς Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης, εκτελώντας ή έχοντας στον προγραμματισμό της, έργα αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.
 
  
 
Με εκτίμηση
 
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 
-->

Σχετικά άρθρα

Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας- Ομιλία το βράδυ του Σαββάτου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφθεί την 84η ΔΕΘ

Η «αναγέννηση» του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο στο περίπτερο της ΚΤΥΠ ΑΕ στην ΔΕΘ

Το περίπτερο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Τα συμπεράσματα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στη φορολογική πολιτική και στις επενδύσεις ως βασικούς άξονες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξιακή προοπτική της χώρας, επικέντρωσε κατά την παρουσία του στο τριήμερο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα έργα της Κρήτης στη ΔΕΘ

Πιθανές ανακοινώσεις για ΒΟΑΚ στη Θεσσαλονίκη

Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Οροπεδίου Λασιθίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Παρατηρητήριο υπαίθρου στην Κρήτη με πιλοτική εφαρμογή στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Γ. Στεφανάκης στον Ηχώ 99,8 για τους στόχους της επόμενης τετραετίας

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.