Συνάντηση Καλαντζάκη με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κουτσουρά - "Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο του ΤΟΕΒ"

9:13 π.μ. - Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Τετ, 01/13/2024
Image: Συνάντηση Καλαντζάκη με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κουτσουρά - "Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο του ΤΟΕΒ"

Με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κουτσουρά και Πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Νομού Λασιθίου, κ. Νικήτα Παπαδάκη, συναντήθηκε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία»

Με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κουτσουρά και Πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Νομού Λασιθίου, κ. Νικήτα Παπαδάκη, συναντήθηκε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού, κ. Μανόλη Βρυγιωνάκη. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε το μέλλον των ΤΟΕΒ, οι ενεργειακές Κοινότητες , η διαχείριση του νερού της άρδευσης, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για την πορεία των έργων και των μελετών που κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο χρηματοδοτήθηκαν και δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο της Ιεράπετρας και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στον Κουτσουρά και στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η επεξεργασία των λυμάτων, λιμενικά έργα, αθλητικές υποδομές, έργα της ύδρευσης, της άρδευσης, οδοποιίας κ.α.

Ο κος Καλαντζάκης επεσήμανε: «Η Κοινότητα του Κουτσουρά είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη και στον αγροτικό τομέα διαθέτοντας μια πλούσια αγροτική παραγωγή με μεγάλες θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δυναμικά και στον τουρισμό. Για την ενίσχυσή της, ιδιαίτερα σε περιόδους λειψυδρίας, όπως αυτή που διανύουμε, πέραν της δεξαμενής άρδευσης στον Κουτσουρά χωρητικότητας 1.350 m3 που ως Δήμος παραδώσαμε στον ΤΟΕΒ την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπως έχουμε τονίσει, χρειάζονται ακόμη περισσότερα έργα υποδομής στον Τοπικό Οργανισμό όπως είναι η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στη θέση «Τσικαλαριά» και έργα αγροτικής οδοποιίας.

Για τον λόγο αυτό ως Δημοτική Παράταξη Ιεράπετρα νέα Πορεία και εγώ ως Επικεφαλής της συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Πρόεδρο, κ. Νικήτα Παπαδάκη και τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΟΕΒ με τους οποίους είχαμε και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής».