Μείωση της ανεργίας κατά 5% ως το 2019 προβλέπει η Αντωνοπούλου

11.08.2017 15:08

Στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έχουν δημιουργηθεί 230.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, 50% εξ΄αυτών πλήρους απασχόλησης»

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, που προβλέπει ότι η ανεργία θα έχει μειωθεί κατά επιπλέον 5% μέχρι το 2019.
«Έχουν δημιουργηθεί 230.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, 50% εξ΄ αυτών πλήρους απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων όταν αναλάβαμε ήταν 1,25 εκατ. και σήμερα είναι 1,04 εκατ. Η αντιπολίτευση σήμερα παίρνει επιλεκτικά στοιχεία ώστε να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα. Κάνουμε μικρά αλλά πολύ σταθερά βήματα στον τομέα της ανεργίας» σημείωσε η κ.Αντωνοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ.
 
«Μέχρι το 2019 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση 5 μονάδων στον τομέα της ανεργίας. Κοινώς κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει συνολική μείωση 10 μονάδων στην ανεργία. Βρήκαμε μία απορρυθμισμένη αγορά μία κατεστραμμένη οικονομία και βάζουμε φρένο. Πριν την ανάπτυξη πρέπει να βάζεις φρένο στα προβλήματα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.
 
Αναφερόμενη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η κα. Αντωνοπούλου σημείωσε: «αναφορικά με τα προγράμματα επανένταξης βρήκαμε πολύ ακριβά προγράμματα, το 65% των οποίων πήγαιναν σε ενδιάμεσους και όχι στους ανέργους που τα είχαν ανάγκη. Σήμερα 1 στους 3 που συμμετέχει σε αυτά τα προγράμματα βρίσκει δουλειά. Υπήρχε μία σπατάλη και μία εντελώς λανθασμένη στόχευση. Σημειώνω επίσης πως δεν υπήρχε, όταν αναλάβαμε, καμία αξιολόγηση των ανθρώπων που αναλάμβαναν τα συγκεκριμένα προγράμματα».
 
Πηγή: thepressproject.gr
 
 
 
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...