Γουλιδάκης: Στα χαρτιά η διαδικασία νομιμοποίησης των αλλοδαπών εργατών γης

4:14 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
04:04 μ.μ. - Τετ, 24/14/2024
Image: Γουλιδάκης: Στα χαρτιά η διαδικασία νομιμοποίησης των αλλοδαπών εργατών γης

Παρά τις διαβεβαιώσεις Καιρίδη

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ιεράπετρας, Προοπτική για το Μέλλον”.

Ξεκίνησε σχολιάζοντας  την άσκηση «Μίνωας» λέγοντας ότι περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο ορισμένα συμπεράσματα έχουν μείνει διαχρονικά αναπάντητα. Αρχικά, θα πρέπει να υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος στο νομό Λασιθίου ο οποίος να φιλοξενεί είδη αναγκαία για επεμβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα και ιματισμό για υποδοχή και στήριξη του κόσμου μετά από σεισμό, τσουνάμι ή υποδοχή μεταναστών. Πρέπει να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα προσφεύγουν πρώτα οι δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια οι πολίτες ώστε να έχουν τον κατάλληλο και απαραίτητο εξοπλισμό για τις άμεσες ενέργειες. Δεν έχουν δημιουργηθεί ασφαλείς συνθήκες για να έχουμε τους χώρους καταφυγής γνωστοποιημένους ώστε να μπορούμε να προσφεύγουμε σε αυτούς. Αφού λοιπόν γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα τα πολιτικά στελέχη πρέπει να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση τόσο τις υλικοτεχνικές υποδομές όσο και τα απαραίτητα εργαλεία.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην 2η απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή 26/4/2024 και όπου η παράταξη του κ. Γουλιδάκη θα θέσει σαν θέμα τον απολογισμό της δημοτικής αρχής όσων αφορά πράγματα που αφορούν την πολιτική προστασία της νέας θερινής περιόδου και θα ζητήσουν την πορεία των περιοχών που έχουν δώσει δείγματα επικίνδυνων κατολισθήσεων όπως αυτή της Αγιας Φωτιάς και του Σελάκανου, καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με προτεραιότητα την περιοχή της Αγιας Φωτιάς.

Ο κ. Γουλιδάκης προχώρησε σε μία ενημέρωση σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις εκδόσεις αδειών των μετακλητών εργατών και κυρίως αυτών που ζουν στη χώρα μας και έχουν ξεκινήσει την υποβολή αιτήσεων από τον Φεβρουάριο για άδεια παραμονής μετά από τριετή παραμονή στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Παρά την ενημέρωση που είχε ο κ. Καιρίδης σε επίσκεψή του στην Κρήτη και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η υπεύθυνη υπηρεσία στον Άγιο Νικόλαο λειτουργεί με 3 υπαλλήλους την στιγμή που έχουν κατατεθεί 600 αιτήσεις, με τις 590 να αφορούν τον δήμο της Ιεράπετρας. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για την επεξεργασία αυτών των αιτήσεων καθώς τις περισσότερες φορές τα παραστατικά στις αιτήσεις δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού αποστέλλονται με φωτογραφίες μέσω κινητών και πολλά από αυτά είναι πλαστά οπότε πρέπει να ελεγχθεί και η αυθεντικότητά τους. Χρειάζονται λοιπόν άμεσες λύσεις, όπως η ενίσχυση του προσωπικού ή η ανάθεση της επεξεργασίας αιτήσεων σε αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων νομών οι οποίοι έχουν το απαραίτητο προσωπικό. Ζητάει λοιπόν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του νομού μας ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούμε και να είμαστε ενωμένοι ενάντια στη επερχόμενη λαίλαπα της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων καθώς η μοντελοποίηση που γίνεται φέρνει τα πάντα στο ίδιο επίπεδο.

Ακουστέ παρακάτω τον κ Γουλιδάκη