Ιεράπετρα

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Σταυρακάκη Λουτριανάκη στον Κουτσουρά

#
21.06.2019 14:03

Βουλευτικές εκλογές 2019

Στις 20-06-2019 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας αποτελούμενο από την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κα Χρύσα Σταυρακάκη Λουτριανάκη, καθώς και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του νομού και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε τον Κουτσουρά όπου συνάντησε κατοίκους της περιοχής και είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Αναφέρθηκαν προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την περιοχή όπως το 1) φράγμα των Λιθινών, 2) ο βιολογικός, 3) το πολυϊατρείο και 4) το σχέδιο πόλης.
 
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα και για να αποκατασταθεί η αλήθεια για αυτά που ακούγονται όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάνουμε γνωστό ότι:
 
α) Το έργο του φράγματος των Λιθινών το 2015 απεντάχθηκε μαζί με άλλα 19 έργα διότι δεν υπήρχαν πλήρεις μελέτες, δεν είχε εξασφαλισμένα όλα τα προαπαιτούμενα. β) Δεν υπήρχαν μελέτες για δίκτυα που είναι απαραίτητα να διοχετεύουν το νερό στους χρήστες. Σε μελλοντικό χρόνο θα πρέπει η περιοχή να διεκδικήσει την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μελετών για να μπορεί το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Π.Α.Α.
 
Για το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας που η δωρεά του οικοπέδου έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ιεράπετρας γι αυτό το σκοπό, κάνουμε γνωστό ότι το μισό οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης και γι αυτό χρειάστηκε ξεχωριστή υπουργική ρύθμιση για να έχει δυνατότητα οικοδόμησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή.
 
Για τον βιολογικό που μας ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής από ότι γνωρίζουμε έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης και πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 14.000.000€. 
 
Όσον αφορά το σχέδιο πόλης θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να είναι σε εγρήγορση και να διεκδικούν την ολοκλήρωση αυτού του πολύ αναπτυξιακού έργου για την περιοχή που θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις όπως ορίζει ο ΣΧΟΑΠ. Επίσης, να διεκδικήσουν διάλογο και πλήρη διαφάνεια στην κατάρτιση του παραπάνω σχεδίου.
 
-->

Σχετικά άρθρα

Κουμπαράς για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ στον αγώνα ΟΦΙ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

Την Κυριακή στις 16:00 στο Βουζουνεράκειο

Το Σάββατο η αυλαία του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Το φεστιβάλ ανοίγει η Άννα Φόνσου με ένα μικρό αφιέρωμα στο "Σπίτι του Ηθοποιού" ως πρόεδρος του Ιδρύματος

Το σκέφτεται ο Μαλλιωτάκης για τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο

Στον Ηχώ 99,8 για μεταφορικό ισοδύναμο και ΠΝΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Καλιοντζής: Κάθε μέρα έχουμε φωτιές

31 Οκτωβρίου το τέλος της αντιπυρικής περιόδου

Κάλεσμα σε επιστημονικούς φορείς για τη στελέχωση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ιεράπετρας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους μέχρι τις 18/11/2019

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.