Βιάννος: «Ανυποχώρητος αγώνας» με συγκινητικό βίντεο

12.09.2017 16:57

Εντείνονται οι προετοιμασίες του Δήμου Βιάννου και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής

Ενόψει της επίσημης τελετής για την 74η επέτειο από το Ολοκαύτωμα των χωριών της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας.
 
Όπως είναι γνωστό, τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1943, τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής σκόρπισαν τον όλεθρο, βύθισαν στο πένθος, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα χωριά μας σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Γ' Ράιχ στην Ευρώπη.
 
Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά, ο Λαός της μαρτυρικής Βιάννου συνεχίζει να τιμά την ιστορία του αναδεικνύοντας τη Θυσία της Βιάννου και αγωνιζόμενος, μαζί με τον ελληνικό Λαό, για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση, Δικαιοσύνη κι Επανόρθωση.
 
Από τις 4 Σεπτεμβρίου και καθ' όλη του διάρκεια του τρέχοντος μηνός, για 2η συνεχή χρονιά, προβάλλεται στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στην Αττική βίντεο για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
 
Το βίντεο αυτό έχει τη σφραγίδα των Λευτέρη Χαρωνίτη (σκηνοθεσία) και Μιχάλη Γαλανάκη (μοντάζ) κι αποτελεί παραγωγή του Δήμου Βιάννου, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και του Συλλόγου Βιαννιτών στην Αττική «Ο Διαβάτης», υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Η προβολή του γίνεται με την ευγενική συνεργασία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την οποία ευχαριστούμε θερμώς.
 
 
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:  
 
 
 
 
Πηγή: neakriti.gr
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου