Το βανδαλισμένο παγκάκι προκάλεσε αντιπαράθεση

10:47 π.μ. - Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021
10:09 π.μ. - Παρ, 10/47/2021
Image: Το βανδαλισμένο παγκάκι προκάλεσε αντιπαράθεση

Αστροπεκάκης - Πανταζής για την κατάσταση της κεντρικής πλατείας στην Ιεράπετρα

Αντιπαραθέσεις προκάλεσε η αναφορά της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Πανταζή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για δεξαμενές που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης, και υλοποίησε ο Δήμος Ιεράπετρας, και παραμένουν σε αχρησία. Πρόκειται για δεξαμενές στην τοπική κοινότητα Χριστού και στην κοινότητα Σχινοκαψάλων. Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται επειδή επί μεγάλο χρονικό διάστημα είναι σε αχρησία οι δεξαμενές παρουσίασαν ρωγμές και έντονα ‘’σκασίματα’’ στο σκυρόδεμα παρόλο που πρόκειται για σχετικά νέα έργα. Το χειρότερο όμως δεν είναι οι ρωγμές που παρουσιάστηκαν στις δεξαμενές αλλά ο ανύπαρκτος σχεδιασμός για την σύνδεση τους και την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων έτσι ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν για να αποδώσουν στους κατοίκους και στους παραγωγούς τα οφέλη για το οποία και κατασκευάστηκαν.

Ακολούθησε δελτίο τύπου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κων/νου Αστροπεκάκη όπου ειδικότερα για τη δεξαμενή ύδρευσης στην Κοινότητα του Χριστού, αναφέρεται πως, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο, κ. Αιμίλιο Πετσαγγουράκη, δώσαμε προτεραιότητα στον οικισμό του Σελακάνου όπου κατασκευάσαμε πρόσφατα ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης το οποίο μαζί με τη νέα δεξαμενή́ ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί, θα έχει ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά να υδρεύεται ο οικισμός του Σελακάνου, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται τσιμεντοστρώσεις προς αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από την τοποθέτηση του νέου δικτύου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βάσει προγραμματισμού και η σύνδεση της δεύτερης, εφόσον προηγηθεί η τοποθέτηση νέου κεντρικού δικτύου ύδρευσης και στον Χριστό.

Τώρα, αναφορικά με τη δεξαμενή άρδευσης στην περιοχή των Σχινοκαψάλων τη σύνδεση με το δίκτυο την έχει αναλάβει το ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων το οποίο θα έχει και τη χρήση της δεξαμενής, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποθήκευση νερού άρδευσης και να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Πανταζής λέγοντας ότι δεν μηδενίζουν το έργο το οποίο άλλωστε ως παράταξη στήριξαν, ωστόσο όμως υπάρχουν αστοχίες που πρέπει να αναδειχθούν και σε καμία περίπτωση η αναφορά στα προβλήματα, που είναι υπαρκτά, δεν γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή:

-

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε ο κ. Αστροπεκάκης ο οποίος τόνισε ότι στην κοινότητα Χριστού και ειδικότερα στο Σελάκανο έχει γίνει ένα σημαντικό έργο στην ύδρευση, έγινε δίκτυο ύδρευσης περίπου 2 χιλιόμετρα και το επόμενο διάστημα θα συνδεθεί με τη δεξαμενή. Στα Σχινοκάψαλα η δεξαμενή είναι γεμάτη και αναμένεται από τον ΤΟΕΒ να γίνει η σύνδεση. Μιλάμε με τους προέδρους, επισκεπτόμαστε τις κοινότητες, κάνουμε έργο με το λιγοστό προσωπικό. Για να έρθουν χρηματοδοτήσεις για έργα έχουν προηγηθεί μελέτες και διεκδικήσεις από τον Δήμο και τις υπηρεσίες, σημείωσε.