Απάντηση Αστροπεκάκη στον Πανταζή για τις δεξαμενές του δήμου Ιεράπετρας

4:44 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021
04:09 μ.μ. - Πέμ, 09/44/2021
Image: Απάντηση Αστροπεκάκη στον Πανταζή για τις δεξαμενές του δήμου Ιεράπετρας

Με δελτίο τύπου απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ύδρευσης ,άρδευσης και αποχέτευσης στον επικεφαλή της παράταξης Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα για τις δεξαμενές στο Δήμο Ιεράπετρας

Για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Πανταζή να μηδενίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, στοχοποιώντας αυτή τη φορά με ανακρίβειες το μεγάλο έργο της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Επειδή, λοιπόν, από τα όσα αναφέρει, διαπιστώνεται η άγνοιά του όσον αφορά τα έργα της ύδρευσης και της άρδευσης του Δήμου, η οποία δεν θα υπήρχε, εάν είχε φροντίσει, προτού προβεί σε τέτοιου είδους δελτία τύπου, να ενημερωθεί επίσημα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να τον ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στις κατασκευή 15 νέων δεξαμενών ύδρευσης και άρδευσης στις Κοινότητες του Δήμου μας (1 στο Μεταξοχώρι, 2 στους Μύθους, 3 στον Χριστό, 1 στα Σχινοκάψαλα, 1 στο Ορεινό, 1 στον Κουτσουρά, 1 στην περιοχή Πλακούρες, 1 στην περιοχή Γαβρίλη, 1 στην Ανατολή, 1 στον Άη Γιάννη, 1 στις Μουρνιές και 1 στη Ρίζα), προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες. Με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει η Υπηρεσία μας και το οποίο έχει συγχρόνως να ανταποκριθεί τόσο στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, όσο και στην πραγματοποίηση έργων αυτεπιστασίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, έχουμε προχωρήσει ήδη στη σύνδεση δώδεκα δεξαμενών.

Εξαίρεση αποτελεί μία δεξαμενή ύδρευσης στην Κοινότητα του Χριστού, όπου κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο, κ. Αιμίλιο Πετσαγγουράκη, δώσαμε προτεραιότητα στον οικισμό του Σελακάνου όπου κατασκευάσαμε πρόσφατα ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης το οποίο μαζί με τη νέα δεξαμενή́ ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί, θα έχει ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά να υδρεύεται ο οικισμός του Σελακάνου, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται τσιμεντοστρώσεις προς αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από την τοποθέτηση του νέου δικτύου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βάσει προγραμματισμού και η σύνδεση της δεύτερης, εφόσον προηγηθεί η τοποθέτηση νέου κεντρικού δικτύου ύδρευσης και στον Χριστό.

Τώρα, αναφορικά με τη δεξαμενή άρδευσης στην περιοχή των Σχινοκαψάλων θα έπρεπε να γνωρίζει ο ίδιος, αν το ενδιαφέρον του για την Κοινότητα των Σχινοκαψάλων ήταν αληθινό και όχι επιφανειακό για ψηφοθηρικούς λόγους, ότι τη σύνδεση με το δίκτυο την έχει αναλάβει το ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων το οποίο θα έχει και τη χρήση της δεξαμενής, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποθήκευση νερού άρδευσης και να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι.

Τέλος, οι δεξαμενές που έχουν κατασκευαστεί στον Δήμο της Ιεράπετρας από τους αναδόχους έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και είναι απόλυτα λειτουργικές και ασφαλείς. Εμπιστευόμαστε τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, είμαστε πλάι τους και στηρίζουμε τις αποφάσεις τους.

Θα περιμέναμε από μια παράταξη που θέλει πραγματικά να πείσει για την σοβαρότητά της ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι άνευ ουσίας και αληθείας πυροτεχνήματα. Ως Υπηρεσία Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης και ως Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε τις ανάγκες των Κοινοτήτων και δεν περιμένουμε από αλλού την ανάδειξη των προβλημάτων.

Βάζουμε προτεραιότητες και δρομολογούμε τα έργα σε συνεργασία πάντα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας. Πρόσφατο παράδειγμα, μετά την κατάθεση από τον Δήμο της Ιεράπετρας ολοκληρωμένων μελετών, η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άλλων νέων τεσσάρων δεξαμενών στις Κοινότητες Μύρτου, Καβουσίου, Αγ. Ιωάννου και Αγ. Στεφάνου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες χρηματοδοτήσεις για έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, διότι αυτά χρειάζονται οι πολίτες και όχι μια ανεύθυνη στάση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Ο Αντιδήμαρχος

Κωσταντίνος Αστροπεκάκης