Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τα εγκαίνια του παραρτήματος ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα

7:15 π.μ. - Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Παρ, 25/15/2021
Image: Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τα εγκαίνια του παραρτήματος ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα

Όταν υπάρχει βούληση βρίσκεται λύση!! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!!

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να λυθεί ένα παλιό αίτημα του ΚΕΘΕΑ - Αριάδνη, να βρεθεί δηλαδή χώρος για παράρτημα στην Ιεράπετρα. Χρειάστηκε η ανάδειξη του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας, η συστηματική δουλειά και παρέμβαση του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την τότε Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η υπογραφή της Μαρίας Καραμεσίνη, προέδρου του ΟΑΕΔ για να γίνει πράξη η παραχώρηση μέσω του ΟΑΕΔ, των αιθουσών στις εργατικές κατοικίες. Ο Δήμος Ιεράπετρας ολοκλήρωσε τις αναγκαίες εργασίες και επιτέλους:

Το Σάββατο 26/06/2021, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, γίνονται τα εγκαίνια του νέου παραρτήματος. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζουμε λοιπόν το νέο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ - Αριάδνη στην πόλη μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν και στο έργο που επιτελούν!

Το έργο του ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη είναι σπουδαίο αλλά υπονομεύτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ εξαρχής, με την κατάργηση του πρότυπου αυτοδιοίκητου χαρακτήρα της κοινότητας, που τόσο είχε συμβάλλει στην επιτυχία του.

Η αντίδραση της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ (εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, γονείς) αλλά και της κοινωνίας, ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο που ουσιαστικά διέλυε το ΚΕΘΕΑ και τη φιλοσοφία της λειτουργίας του.

Η στήριξη της κοινωνίας στο πολύτιμο έργο του ΚΕΘΕΑ είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία, για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και της απεξάρτησης.

Ο.Μ. Ιεράπετρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.