Μ. Μιχελαράκης - Απών ο Έλληνας τουρίστας

12:03 μ.μ. - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Τρί, 28/03/2022
Image: Μ. Μιχελαράκης - Απών ο Έλληνας τουρίστας

Τι είπε για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας

Η περιορισμένη η κίνηση σε καφέ και εστιατόρια και η έλλειψη προσωπικού είναι δυο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως τώρα την πορεία της τουριστικής περιόδου την περιοχή της Ιεράπετρας όπως και άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης. Ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μελέτη του παραλιακού μετώπου της πόλης που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο.

Κίνηση στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα

Όπως είπε αν και τα ξενοδοχεία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή έχουν πληρότητες, για κάποιους λόγους δεν υπάρχει και η αντίστοιχη οικονομική αποτύπωση για τα καταστήματα της περιοχής. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στις πολύ οικονομικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσα στα ξενοδοχεία, εκτίμησε. Προσθέτοντας πως και ο εσωτερικός τουρισμός που έχει τη δική του δυναμική είναι σε μειωμένα ποσοστά αφού η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, κυρίως ομως στα καύσιμα αλλά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ανασταλτικοί παράγοντες. Φαίνεται πάντως ότι ακόμη και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτης είναι λιγότεροι φέτος. Επιπλέον, εκτιμάται ότι πολλοί Γεραπετρίτες που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας δεν θα έρθουν στα πάτρια εδάφη για οικονομικούς λόγους.

Σε οτι αφορά στην έλλειψη προσωπικού είπε ότι από το κράτος δίνονται πολλά επιδόματα που αγγίζουν πολλές φορές τον κατώτατο μισθό οπότε κάποιος επιλέγει να μην εργαστεί. Από την άλλη σαφώς υπάρχουν «κακοί» εργοδότες όπως αντίστοιχα υπάρχουν και « κακοί» εργαζόμενοι. Σε κάθε περίπτωση ο καλός εργοδότης θα βρει εργαζόμενους και ο καλός εργαζόμενος και δουλειά θα βρει και θα πληρωθεί καλά.

Μελέτη παραλιακού μετώπου

Με θετική ματιά αλλά και με παρατηρήσεις στάθηκε ο πρόεδρος απέναντι στην μελέτη του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο. Όπως είπε ως καταστηματάρχες εκφράζουν ενστάσεις για τις περσίδες στα στέγαστρα και η πρότασή τους ήταν να γίνουν ανοιγόμενες κατασκευές. Ακόμη έθεσαν θέμα του πλακόστρωτου εκφράζοντας διαφωνία στο ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πλάκες με χαλικάκι όπως σε άλλα σημεία της πόλης, με τον μελετητή να προτείνει κάποιο είδος μωσαϊκού που είναι πιο εύκολο και στο καθάρισμα. Για το κτίριο που προβλέπεται κοντά στην προβλήτα που αράζουν τα ημερόπλοια για τη Χρυσή είπε ότι, το κτίριο θα είναι λειτουργικό, και προτείνεται τζαμένιο για να μην κόβεται η θέα, όπως άλλωστε εξηγήθηκε από τον μελετητή , Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι τα δέντρα που παραμένουν και το πάρκο που δημιουργείται εκεί. Επιπλέον θεωρούν ότι πρέπει να βρεθεί μια καλή λύση για τα καταστήματα κοντά στο Φρούριο μετά το πρόβλημα που υπάρχει με τη γραμμή αιγιαλίτιδας οπότε οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν εκεί είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Επίσης κρίνουν αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης.