Καιρός: Συνεχίζεται η ανομβρία στην Ιεράπετρα -Ελπίδες για αλλαγή του καιρού στο τέλος Ιανουαρίου

9:04 π.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2025
09:01 π.μ. - Πέμ, 16/04/2025
Image: Καιρός: Συνεχίζεται η ανομβρία στην Ιεράπετρα -Ελπίδες για αλλαγή του καιρού στο τέλος Ιανουαρίου

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του καιρού σύμφωνα με τους Μετεολάτρες

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας θα είναι ο αίθριος καιρός, η παραμονή των βόρειων ανέμων και η γενική καλοκαιρία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 16/1, θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κατά περιόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-18 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι και 11-12 από το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, με ένταση 1-3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4-5 μποφόρ, κυρίως προς το βράδυ. Η υγρασία θα κυμανθεί από 65% έως 85%.

Αύριο, Παρασκευή 17/1, θα έχουμε αρκετές συννεφιές με λιγότερη ηλιοφάνεια κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-16°C το μεσημέρι και από 12-13°C το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν από βόρειες διευθύνσεις, ενισχυμένοι, με ένταση 4-5 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60% έως 75%.

Το Σάββατο 18/1 θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με ελάχιστες συννεφιές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-17°C το μεσημέρι και από 11-12°C το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, λίγο πιο εξασθενημένοι σε σχέση με την Παρασκευή, με ένταση από 3-4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60% έως 80%.

Την Κυριακή 19/1 θα έχουμε μία ανοιξιάτικη, ηλιόλουστη ημέρα, αλλά με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία, ιδιαίτερα από το βράδυ προς το ξημέρωμα η οποία θα κυμανθεί από 17-18°C η μέγιστη και από 11-12°C η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ακόμα πιο εξασθενημένοι σε σχέση με το Σάββατο, με ένταση 2-3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4 μποφόρ. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55% έως 85%.

 Τέλος, την Δευτέρα 20/1 το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με πολλές συννεφιές και ελάχιστη ηλιοφάνεια κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-17°C το μεσημέρι και από 11-12°C το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Οι άνεμοι το πρωί της Δευτέρας φαίνεται να αλλάζουν κατεύθυνση και θα πνέουν πλέον από νότιες διευθύνσεις, με εναλλαγή ξανά το βράδυ σε βόρειους, με ένταση 1-2 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 3 μποφόρ κάποιες στιγμές. Η υγρασία θα κυμανθεί από 65% έως 90%.

Στη μακροπρόθεσμη πρόγνωση, φαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει μια ακόμα αστάθεια κοντά στην περιοχή μας, αφήνοντας λίγες βροχές Τετάρτη με Παρασκευή. Επίσης, στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας περιμένουμε νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία της επόμενης εβδομάδας θα είναι μέτρια, με τη μέγιστη να φτάνει περίπου στους 14-17°C και την ελάχιστη στους 10-13°C.

Οι άνεμοι από την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι νοτιάδες, με εναλλαγές το βράδυ σε βοριάδες, με ένταση 1-3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν και τα 4 μποφόρ.

Η τάση για μία ακόμα είσοδο ψυχρών αερίων μαζών στον Ελλαδικό χώρο, παραμένει, ανέφερε ο κος Αϊβαλιωτάκης αλλά φαίνεται να μεταφέρεται λίγο αργότερα, περίπου την τελευταία εβδομάδα του μήνα. «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και την παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί έως τότε».

                                                  Ο καιρός στις πόλεις της Κρήτης

·         ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Ηλιοφάνεια με συννεφιές κατά διαστήματα, εκτός από τη Δευτέρα και την Παρασκευή, που θα έχουμε περισσότερες συννεφιές. Σήμερα το βράδυ, ίσως εκδηλωθούν και κάποιες ψιχάλες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-17°C και η υγρασία από 65% έως 80%.Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες και η έντασή τους θα είναι από 2-4 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 5-6 μποφόρ κάποιες στιγμές.         

·         ΣΗΤΕΙΑ : Ηλιοφάνεια με συννεφιές κατά διαστήματα, εκτός από τη Δευτέρα και την Παρασκευή, όπου θα έχουμε περισσότερες συννεφιές.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-16°C και η υγρασία από 65% έως 80%.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και η έντασή τους θα κυμαίνεται από 2-4 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 5-6 μποφόρ κάποιες στιγμές.

·         ΗΡΑΚΛΕΙΟ  : Ηλιοφάνεια με συννεφιές κατά διαστήματα, εκτός από τη Δευτέρα και την Παρασκευή, που θα έχουμε περισσότερες συννεφιές. Σήμερα το βράδυ, ίσως εκδηλωθούν και κάποιες ασθενείς μπόρες βροχής.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18°C και η υγρασία από 65% έως 90%.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και η έντασή τους θα κυμαίνεται από 2-3 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 4-5 μποφόρ κάποιες στιγμές.

·         ΡΕΘΥΜΝΟ : Αρκετές συννεφιές με πολύ λίγη ηλιοφάνεια, εκτός από σήμερα που θα έχουμε περισσότερη ηλιοφάνεια, αλλά και κάποιες μπόρες βροχής το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-17°C και η υγρασία από 65% έως 85%.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και η έντασή τους θα κυμαίνεται από 2-4 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 μποφόρ κάποιες στιγμές.

·         ΧΑΝΙΑ :  Αρκετές συννεφιές με πολύ λίγη ηλιοφάνεια, εκτός από σήμερα που θα έχουμε περισσότερη ηλιοφάνεια, αλλά και κάποιες μπόρες βροχής το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-16°C και η υγρασία από 65% έως 85%.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και η έντασή τους θα κυμαίνεται από 2-4 μποφόρ, με ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 μποφόρ κάποιες στιγμές.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)    

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού

- Ακολουθήστε μας στο facebook

- Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube