Ιεράπετρα: Περιμένοντας τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών

12:10 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Δευ, 05/10/2024
Image: Ιεράπετρα: Περιμένοντας τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών

Ο Εμμ. Μιχελαράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, στον Ηχώ 99,8

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατεδαφιστούν οι πέργκολες των καταστημάτων του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας. Ο κ. Μιχελαράκης, ως πρόεδρος της καφεστίασης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το ζήτημα που βασανίζει τους καταστηματάρχες της περιοχής μας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν τα μηχανήματα που θα κατεδαφίσουν τις πέργκολες της παραλιακής, αναφέρει. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να τις κατεδαφίσουν μόνοι τους για να μην χρειαστεί να πληρώσουν 120 ευρώ ανά τ.μ.. Υπάρχουν 52 πρωτόκολλα κατεδάφισης. Ο κ. Μιχελαράκης τονίζει πως ο τουρισμός θα σημειώσει απότομη πτώση στην περιοχή εξαιτίας του εργοταξίου και η ανεργία θα αυξηθεί καθώς απασχολούνται 320 εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις.

«Έχει γίνει διαβούλευση για την εικόνα του νέου παραλιακού μετώπου και το κόστος της ανάπλασης από τα 7 εκατομμύρια ανήλθε στα 9 εκατομμύρια Ευρώ, λόγω της αναπροσαρμογής κόστους. Πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα όμως; Στην μελέτη αυτή προβλέπονται πατώματα, υδρορροές, παγκάκια κ.α. Για να ολοκληρωθεί απαιτούνται σίγουρα 2 χρόνια!» Ο κ. Μιχελαράκης προτείνει σε περίπτωση που βρεθούν τα χρήματα να αναλάβουν το έργο 3 εργολάβοι προκειμένου να ολοκληρωθεί με γρήγορους ρυθμούς.

Αναφέρει μεταξύ άλλων πως έχει ήδη γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο και αναμένεται κι άλλη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη, Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου, ενώ σήμερα περιμένουν την κ. Σπυριδάκη, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Αύριο έχουν συνάντηση όλα τα καταστήματα προκειμένου να δουν το κόστος των ασφαλιστικών μέτρων και ποιοι προτίθενται να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους. «Κάποιοι ιδιοκτήτες θέλουν να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα όμως το ποσό είναι εξωφρενικό.» Κλείνοντας, υπογράμμισε πως είναι μονόδρομος να πιέσουν για να βρεθούν τα χρήματα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

*Μέρος της εξωτερικής φωτογραφίας από dimokratiki