Αρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές

7:24 π.μ. - Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τρί, 15/24/2016
Image: Αρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές

Για πρώτη φορά η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.

Ήδη έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό email. Το ποσό του συμψηφισμού φτάνει προς το παρόν τα 6,76 εκατ. ευρώ. 
 
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές. Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών».
 
«Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 92.958 συμψηφισμοί, που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή. Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6.755.798 ευρώ. Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα» προστίθεται.
 
Άμεσα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, που αφορά σε φορολογούμενους, που έχουν τουλάχιστον δύο αρρύθμιστες οφειλές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
Στόχος της ΓΓΔΕ, όπως τον είχε περιγράψει σε πρόσφατες δηλώσεις της η επικεφαλής της ΔΗΛΕΔ Σοφία Σεχπερίδου, είναι η δημιουργία ειδικής εφαρμογής στην οποία οι φορολογούμενοι μόνοι τους θα μπορούν να προχωρούν σε συμψηφισμούς οφειλών τους με επιστροφές φόρου

in.gr