Χειμερινός Τουρισμός στην Κρήτη

08.02.2018 16:03

Ικανοποίηση για την πρώτη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος, ενισχύει την τοπική οικονομία, δυνατότητες αύξησης του αριθμού.

 
Επεκτείνεται το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη που φέτος πρώτη χρονιά της υλοποίησής του θα φέρει 50.000 τουρίστες. Ο σχεδιασμός που γίνεται προβλέπει αύξηση των ξενοδοχείων που συμμετέχουν αλλά και αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 15%-20% που θα έρχονται και από άλλες χώρες εκτός από τη Γερμανία.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι τουρίστες αφίχθηκαν στις 13 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα άρχισε με τη σύμπραξη Τούρκων επιχειρηματιών της κρητικής εταιρείας Cretan Holidays του επιχειρηματία Κώστα Μπαντουβά και τη συνεργασία της Aegean Airlines που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο.
 
Ο Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays, ενημέρωνει ότι το πρόγραμμα στη φάση αυτή λήγει στα τέλη Απριλίου και αρχίζει ξανά τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 
“Πάει καλά, τα αεροπλάνα γεμίζουν και κάθε εβδομάδα έρχονται στην Κρήτη 1.800 ξένοι επισκέπτες. Μέχρι τώρα έρχονται Γερμανοί, ενώ από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να έρχονται και Νορβηγοί, Γάλλοι και Ελβετοί”.
 
Ο κ. Μαρκάκης σημείωσε ότι του χρόνου θα έρχονται στην Κρήτη τον χειμώνα και επισκέπτες από άλλες εθνικότητες όπως είναι οι Άγγλοι και οι Πολωνοί.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και άλλα ξενοδοχεία από τα 7 που είναι σήμερα ανοικτά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν χειμερινούς τουρίστες και εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος.
 
Ενισχύουν τα μαγαζιά οι τουρίστες
Ο Μανόλης Τσακαλάκης, πρόεδρος  της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, μάς είπε ότι τα καταστήματα στην πόλη του Ρεθύμνου ωφελούνται από την παρουσία των χειμερινών τουριστών.
 
“Κάθε εβδομάδα έρχονται στην Κρήτη εκατοντάδες τουρίστες που μένουν και σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου.
 
Κυκλοφορούν στην πόλη, ψωνίζουν και γενικά η παρουσία τους είναι αισθητή.
 
Ασφαλώς και είναι θετικό το γεγονός ότι θα αυξηθεί ο αριθμός τους.
 
Σιγά σιγά όλοι θα αρχίχουν να ωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα και τώρα βρισκόμαστε στην αρχή”.
 
Trivago: “Τα Χανιά δημοφιλής προορισμός και τον χειμώνα”
Οι 10 ελληνικοί προορισμοί που συγκεντρώνουν τις περισσότες προτιμήσεις από ξένους επισκέπτες της χώρας μας τους χειμερινούς μήνες, αναδεικνύονται μέσα από έρευνα της Trivago, η οποία βασίζεται σε δεδομένα αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2016 έως και την 15η Ιανουαρίου 2018 για ταξίδια κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τα Χανιά.
 
Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στις πρώτες 3 θέσεις, ενώ 4 στους 10 κορυφαίους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες βρίσκονται στη Σαντορίνη (Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία).
 
Οι ξένοι τουρίστες προτιμούν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου.
 
Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς χειμερινούς μήνες ως επί το πλείστον οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Επιπλέον οι διεθνείς ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβότερη διανυκτέρευση κατά μέσο όρο στους προορισμούς της Σαντορίνης και της Χώρας της Μυκόνου, ενώ επέλεξαν χαμηλότερο μέσο όρο τιμής ανά βραδιά για την Πόλη της Ρόδου και για τα Χανιά.
 
 
Πηγή: patris.gr