«Ζώντας» με τον κορωνοϊό στην Ιταλία μέσα από τη μαρτυρία μιας Κρητικιάς που μιλά στον Ηχώ 99,8

10:20 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Πέμ, 12/20/2020
Image: «Ζώντας» με τον κορωνοϊό στην Ιταλία μέσα από τη μαρτυρία μιας Κρητικιάς που μιλά στον Ηχώ 99,8

Η Τζέσικα Πρινάρης μας αναλύει πως κυλά η ζωή των κατοίκων σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας ενταγμένες στην κόκκινη ζώνη

Το πως η Ιταλία βιώνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού περιγράφει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η κα Τζέσικα Πρινάρης που ζει στη Μοντένα και έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Αρχικά όπως είπε δεν περίμεναν ότι θα έφτανε ο ιός από τη μακρινή Κίνα στην Ιταλία. Τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα. Ωστόσο ο ιός έφτασε στη χώρα τους και μάλιστα η Ιταλία θρηνεί και θύματα ενώ χιλιάδες είναι τα κρούσματα.

hxonews
hxonews

Η καθημερινή ζωή έχει αλλάξει ειδικά για τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στην κόκκινη ζώνη. Με το που ανακοινώθηκε το κλείσιμο σχολείων υπήρξε αρχικά ένας πανικός και πολλοί έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν τρόφιμα. Πλέον οι κάτοικοι είναι στα σπίτια τους και βγαίνουν έξω για τα αναγκαία. Ανοιχτά είναι τα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ , τράπεζες, ταχυδρομεία. Η είσοδος στα σούπερ μάρκετ γίνεται κατά διαστήματα ανάλογα με την προσέλευση ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

hxonews
hxonews

Γενικότερα τηρούνται τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνονται. Οι έλεγχοι για ύποπτα κρούσματα είναι πολλοί. Από τη ζωή έχουν φύγει κυρίως άνθρωποι που είχαν και άλλα προβλήματα υγείας. Κάποιοι άλλοι μπορεί να είναι φορείς αλλά να μην έχουν συμπτώματα. Οι πολίτες δεν πηγαίνουν στο Νοσοκομείο εάν πρώτα δεν επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί. Πιστεύουμε ότι εάν όλοι δούμε με σοβαρότητα το όλο θέμα τότε τα δύσκολα θα περάσουν και πιο γρήγορα, σχολίασε η κα Τζέσικα.

hxonews
hxonews

Ακολουθεί συνέντευξη κας Τζέσικα: