«Ναι» κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στις 11 ανεμογεννήτριες

12:29 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Παρ, 08/29/2024
Image: «Ναι» κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στις 11 ανεμογεννήτριες

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης. Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο χωροθετείται στις ΤΚ Αρμένων, Χανδρά, Απιδίων και Περβολακίων.

Κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι & συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης στο Δήμο Σητείας, ΠΕ Λασιθίου. Φορέας, η εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΙΚΑ ΑΕ.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2024. Πρόκειται προφανώς για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά ένα έργο  η υλοποίηση του οποίου όπως αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης, θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για το δήμο και τις τοπικές κοινότητες στις οποίες θα εγκατασταθεί.

Αντίθετα σύμφωνα με άλλες τοποθετήσεις κατά την συνεδρίαση, το συγκεκριμένο έργο όχι μόνο θα επιφέρει αρνητικότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην τουριστική, αγροτική κι άλλες μορφές ανάπτυξης στην περιοχή αλλά θα ανοίξει την πόρτα για να πλημμυρίσει ο ήδη κορεσμένος Δήμος Σητείας με έργα (Β)ΑΠΕ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που ήδη υπάρχει.

Εκ των 24 Δημοτικών Συμβούλων, 15 από την πλευρά της πλειοψηφίας ψήφισαν θετικά, σύσσωμη η μειοψηφία με 5 συμβούλους αρνητικά. Αρνητικά επίσης ψήφισαν 2 σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ υπήρξε 1 λευκή ψήφος και 1 παρών από την πλειοψηφία.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης. Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο χωροθετείται στις ΤΚ Αρμένων, Χανδρά, Απιδίων και Περβολακίων.

anatolh.com