Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

3:49 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Παρ, 13/49/2019
Image: Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που αφορά στην έρευνα για πολιτική σκευωρία στην υπόθεση Novartis

Οι Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών στην υπόθεση Novartis.
 
Στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι γνώριζε για τις πρακτικές αυτές.
 
Η Βουλή πλέον καλείται να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.
 
 
dikaiologitika.gr