Τρομακτικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Νομό Λασιθίου

10:55 π.μ. - Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Πέμ, 14/55/2019
Image: Τρομακτικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Νομό Λασιθίου

Το Λασίθι για άλλη μια φορά είναι ο φτωχός συγγενής της Εκπαίδευσης

Μετά από δυο μήνες λειτουργίας τα σχολεία μας ακόμα να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους καθώς λείπουν 46 εκπαιδευτικοί  από τα σχολεία.  Πρώτη φορά στα τελευταία 10 χρόνια που αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση με το νομό Λασιθίου να είναι ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης. Τα σχολεία μας αιμορραγούν και το Υπουργείο αρκείται σε ευχολόγια θριαμβολογίες ότι προσέλαβε προσωπικό, κλείνει τμήματα, εξισώνει πτυχία και καταστέλλει άγρια την όποια εξέγερση.
 
Το υπουργείο παιδείας θέλησε αντί να προσλάβει προσωπικό να προχωρήσει στο κλείσιμο τάξεων προκειμένου να συρρικνώσει τα κενά και να μην κάνει προσλήψεις. Δεν ξέρω πόσο παιδαγωγική είναι αυτή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας κι αν λύνει το πρόβλημα. Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας  έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο όλα τα σχολεία.  Δε γνωρίζουν άραγε  ότι το σχολείο δε λειτουργεί χωρίς εκπαιδευτικούς; 
 
Καλούμε το Υπουργείο να προβεί σε Δ φάση προσλήψεων ώστε να καλύψει το σύνολο των κενών. 
Καλούμε του Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ να ασκήσουν πίεση σε κάθε θεσμικό τοπικό και περιφερειακό φορέα ώστε να γίνει άμεσα η Δ Φάση.
 
Καλούμε τις ενώσεις γονέων και τους φορείς της τοπικής  κοινωνίας  που εμπλέκονται  με την εκπαίδευση να απευθυνθούν  στους κατά τόπους πολιτικούς φορείς και να εκθέσουν το ζήτημα των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. 
 
 
Αλεξάκης Αλέξανδρος  Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου  
Πασπαράκης Γιάννης Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου