Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Σύλλογο Καφέ-Εστίασης και Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου

10:21 π.μ. - Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023
10:07 π.μ. - Πέμ, 13/21/2023
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Σύλλογο Καφέ-Εστίασης και Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου

Το δελτίο τύπου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκη και τα μέλη του Συλλόγου Καφέ Εστίασης κ. Νίκο Κοντογιωργάκη, κ. Γιώργο Νεοφώτιστο και κ. Κώστα Χαρκιολάκη, καθώς και με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου της τεχνητής αναπλήρωσης της παραλίας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που έπνεαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ συζητήθηκαν και πιθανές λύσεις.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μετά το πέρας της συνάντησης:

«Στη σημαντική αυτή επαφή που είχα με τον Σύλλογο Καφέ- Εστίασης Ιεράπετρας τέθηκαν υπό συζήτηση όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο και πρόκειται να δώσουν νέα σημαντική οικονομική ώθηση στον Δήμο μας.

Η κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη ολοκληρώθηκε προστατεύοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής από τα φαινόμενα που παρατηρούνταν κάθε χειμώνα με την είσοδο της θάλασσας τα καταστήματα, ενώ η αναπλήρωση της παραλίας  έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα δοθεί προς χρήση στους δημότες και στους επισκέπτες, ενισχύοντας έτσι και τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται πλησίον της. 

Η καλή συνεργασία μεταξύ των φορέων και της Δημοτικής Αρχής αποτελεί προαπαιτούμενο για τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Ο Δήμος της Ιεράπετρας αναβαθμίζεται πλήρως αισθητικά και λειτουργικά με μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα αποτελέσουν νέο μοχλό ακόμα μεγαλύτερης προόδου για την περιοχή μας, γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση των επαγγελματιών και γενικά των πολιτών για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

Είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει όλους».