Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Κεδίκογλου

8:12 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022
08:09 μ.μ. - Παρ, 16/12/2022
Image: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη  με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Κεδίκογλου

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης.

Στη συνάντηση, στο Υπουργείο, συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του Πρωτογενή Τομέα, Γιώργος Τσιφετάκης, καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού στο ΥπΑΑΤ, Ανδρέας Θεοφίλου.

Εξετάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρουσία του λαγοκέφαλου στην αλιεία και στο περιβάλλον. Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει χρηματοδοτήσει σχετική μελέτη, όπου καταγράφονται οι συνέπειες και για πρώτη φορά η απώλεια εισοδήματος για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας σε ύψος που φτάνει περίπου τις 8.000 ευρώ ανά έτος. Επίσης, συζητήθηκαν λύσεις που μπορούν να δοθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών που αντιμετωπίζουν οι αλιείς.

Επιπλέον, συζητήθηκε η απαγόρευση κάθε είδους αλιείας στην εσωτερική λεκάνη του κόλπου της Ελούντας, με εξαίρεση την εκλεκτική αλιεία του εισβολικού μπλε καβουριού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης επίσης τα θέματα του κλάδου της τοπικής μελισσοκομίας, καθώς και τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, «Ήταν μια παραγωγική συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν γνώστης των θεμάτων και αποφασίστηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε ευρεία συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια με εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσιακά στελέχη για να δούμε πως προχωράμε και αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά».