Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στις εκδηλώσεις «ERASMUS DAYS 2020» και σε νέα προγράμματα Erasmus+

11:29 π.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Τρί, 13/29/2020
Image: Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στις εκδηλώσεις «ERASMUS DAYS 2020» και σε νέα προγράμματα Erasmus+

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα «Erasmus Days» που πραγματοποιούνται σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης που έχουν Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν διαδικτυακά παιχνίδια, εκθέσεις περιβαλλοντικών προτάσεων για την αειφορία, θεατρικά δρώμενα, επίδειξη με επαναχρησιμοποιούμενα ενδύματα  παράλληλα θα γίνονται παρουσιάσεις και διαδικτυακές συναντήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+  και Etwinning.

hxonews

Θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα προγράμματα Erasmus+ (Δράση ΚΑ2/ «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229»)  που το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος  με τους παρακάτω τίτλους:  

  1. Our Common Cultivation Bring Us Together
  2. RIVERS
  3. Train your Brain
  4. Our Common Future

Ο κύριος στόχος των σχεδίων είναι να ενισχυθούν τα συναισθήματα και οι δεξιότητες  των μαθητών προς το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη, την αμπελουργία, την οικονομία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα μαθηματικά, τη βιολογία, την ιστορία, τις τέχνες, καθώς επηρεάζουν καθοριστικά την όλη διαδικασία διδασκαλίας- μάθησης τους. Αποσκοπούν  στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να χρησιμοποιούν όλα τα παραπάνω για επίλυση πραγματικών προβλημάτων στη ζωή τους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες στρατηγικές διδασκαλίας και να ενδυναμώσουν τις υπάρχουσες.

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 

    1ου  ΓΕΛ Ιεράπετρας