Συμμορία Χανιωτών με εγκέφαλο κρατούμενο στην φυλακή της Αγιάς

2:18 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
02:12 μ.μ. - Δευ, 19/18/2016
Image: Συμμορία Χανιωτών με εγκέφαλο κρατούμενο στην φυλακή της  Αγιάς

Διακινούσαν τον «λευκό θάνατο»

Από τη φυλακή της Αγιας διεύθυνε το εμπόριο του λευκού θανάτου ένας 54χρονος κρατούμενος, υπό τις διαταγές του οποίου βρίσκονταν και ομάδα Χανιωτών που έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας.
 
Μάλιστα το κύκλωμα είχε αναπτύξει δράση σε Ρέθυμνο και Αθήνα, καθώς στην πρωτεύουσα συνεργάζονταν με 48χρονο Αλβανό.
 
Αναλυτικά:
 
«Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ναρκωτικών Χανίων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στην Αττική.
 
narkotika-2Συνελήφθησαν, το απόγευμα της 17.12.2016 και την 18.12.2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εννέα άτομα, συγκεκριμένα επτά ημεδαποί, ηλικίας 54, 57, 34, 57, 66, 54, 43 και δύο αλλοδαποί 48χρονος υπήκοος Αλβανίας και 35χρονη υπήκοος Ρωσίας.
 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών.
 
Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα με διακριτούς ρόλους, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Αττικής, με αρχηγικό μέλος τον 54χρονο, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, και βασικό προμηθευτή ναρκωτικών ουσιών τον 48χρονο.
 
Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 48χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 57χρονο σε προκαθορισμένες συναντήσεις σε περιοχή της Αττικής.
 
Στη συνέχεια ο 57χρονος μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες στα Χανιά, όπου με την βοήθεια του 34χρονου, τις αποθήκευαν και τις διακινούσαν σε χρήστες ναρκωτικών της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και του Ρεθύμνου. Στη συνέχεια ο 57χρονος παρέδιδε τα χρηματικά ποσά προερχόμενα από την δράση της οργάνωσης στην 35χρονη.
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής πραγματοποίησαν προχθές (17.12.2016) το απόγευμα, έρευνα στην κατοικία του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
359 γραμμάρια ηρωίνης,
48 γραμμάρια ηρωίνης,
3.090 ευρώ,
1.000 Leke Αλβανίας,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
κινητό τηλέφωνο και
πλήθος συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες.
Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
 
Όπως προέκυψε, ο 48χρονος το απόγευμα της 17.12.2016 είχε προμηθεύσει με ποσότητα ηρωίνης τον 57χρονο, ο οποίος την μετέφερε ακτοπλοϊκώς στα Χανιά.
 
Ακολούθως, χθες (18.12.2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, συνελήφθη ο 57χρονος κατά το χρόνο αποβίβασης του από το πλοίο, ενώ στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
200 γραμμάρια ηρωίνης,
αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης,
μαχαίρι,
650 ευρώ,
κινητό τηλέφωνο,
ζυγαριά ακριβείας και
κάρτα SIM.
Ακολούθησαν έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου στους χώρους κράτησης του 54χρονου «εγκέφαλου» και του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις σχετικές με τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
 
Ακολούθως, ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν:
 
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου 34χρονος ημεδαπός στο Ρέθυμνο, στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτοβολίδες θαλάσσης, καπνογόνα, συσκευή εντοπισμού, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κάρτες SIM.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου 57χρονος ημεδαπός στα Χανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων 54χρονος ημεδαπός στα Χανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) ναρκωτικά δισκία, (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κυνηγετικό όπλο.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων 66χρονος ημεδαπός και 35χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανιών, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.»
 
zarpanews.gr