Συμβολική φύτευση ελιάς, κόρης της αρχαίας Μινωικής ελιάς Καβουσίου Στο πρόγραμμα εγκαινίων του νέου αεροσταθμού Σητείας

7:49 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016
07:07 μ.μ. - Παρ, 01/49/2016
Image: Συμβολική φύτευση ελιάς, κόρης της αρχαίας Μινωικής ελιάς Καβουσίου Στο πρόγραμμα εγκαινίων του νέου αεροσταθμού Σητείας

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Αεροσταθμού του Δημοτικού αεροδρομίου της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος», παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων:
12:00 Τελετή Αγιασμού
12:15 Χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιου
12:30 Ομιλία του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη
12:45 Ομιλία του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη
13:00 Χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Γ.Γ.Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρη Πλευράκη, του Βουλευτή Λασιθίου και μεταβατικού Προέδρου Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
13:30 Παρουσίαση του νέου Αεροσταθμού από τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Βερύγο
13:40 Κόψιμο κορδέλας και συμβολική φύτευση ελιάς, κόρης της αρχαίας Μινωικής ελιάς Καβουσίου
14:00 Ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Αεροσταθμού
14:15 Μικρή δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό από το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας
14:45 Λήξη τελετής εγκαινίων
Το αεροδρόμιο ονομάστηκε «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε ένδειξη τιμής σε έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας και συγγραφέα του αφηγηματικού ποιήματος «Ερωτόκριτος».
Ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 1 χμ. από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι Σητείας, έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης δύο έως και τριών αεροσκαφών την ώρα, μεσαίας κατηγορίας, δηλαδή αεροσκάφη μέχρι 250 θέσεων επιβατών.
Το πλήρες πλέον αεροδρόμιο της Σητείας εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ενώ αναμένεται να στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να παίξει σημαντικό ρόλο ως πύλη εισόδου στην ανατολική Κρήτη.