Στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου (INSTAP) ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

12:01 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Πέμ, 29/01/2021
Image: Στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου (INSTAP) ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας-Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης στην Παχειά Άμμο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης

Το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας-Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης στην Παχειά Άμμο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού. Ο κος Καλαντζάκης συνομίλησε με αρχαιολόγους και ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Μελετών,κ. Thomas Brogan, στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου, στα εργαστήρια και στους χώρους που μελετώνται και φυλάσσονται τα ευρήματα από τις ανασκαφές. Τα αρχαιολογικά έργα στα οποία συμμετέχει το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας περιλαμβάνουν το Μόχλος, τη Νήσο Χρυσή, την Ψείρα, τον Αζοριά, το Καβούσι κ.α.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Η συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ελληνική αρχαιολογία γενικά και στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας ειδικά, είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός και η ιστορία της Ιεράπετρας εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάκοπα έως και σήμερα.

hxonews

Στηρίζουμε το έργο του ινστιτούτου και ευχαριστούμε τους αρχαιολόγους για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου μας. Επιδιώκουμε από κοινού με την εφορεία αρχαιοτήτων να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή στηρίζοντάς τη με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.

Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Thomas Brogan,την κα Σοφιανού και όλη την επιστημονική ομάδα για το συνολικό ανασκαφικό τους έργο και την αρχαιολογική τους έρευνα που είναι καθοριστικής σημασίας για την πληρέστερη κατανόηση των ιστορικών καταβολών της περιοχής».