Στο εδώλιο ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε 13χρονη

6:19 μ.μ. - Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017
06:02 μ.μ. - Σάβ, 11/19/2017
Image: Στο εδώλιο ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε 13χρονη

Έφτασε η ώρα να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου ο ορθοπεδικός τεχνικός από το Ηράκλειο που φέρεται να ασέλγησε σε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών

Μία είδηση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν είχε «δει» το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο κατηγορούμενος που δεν έχει προφυλακιστεί, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Νεάπολης Λασιθίου την Παρασκευή και θα δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.
 
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Ηράκλειο με θύμα την ανήλικη μαθήτρια η οποία αντιμετώπιζε ορθοπεδικό πρόβλημα. Το 13χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο τεχνικό ορθοπεδικό.
 
Οι ασελγείς πράξεις
 
Ωστόσο, για την αποκατάσταση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής μια περίεργη μέθοδο. Συγκεκριμένα, εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 13χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.
 
Τα όσα ακολούθησαν εντός του εξεταστηρίου του ορθοπεδικού τεχνικού, και τα οποία καταγγέλθηκαν από τους γονείς της μικρής, συγκλονίζουν. Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα, ο ορθοπεδικός τεχνικός είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.
 
Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο ορθοπεδικός τεχνικός επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι. Αυτό θα γινόταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.
 
Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Κρήτης, αλλά και ειδικότερα στους συναδέλφους τού κατηγορουμένου για την υπόθεση.
 
Ένας εξ αυτών είχε εκδώσει τότε ανακοίνωση για το θέμα, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος κι οι συνάδελφοί του δεν έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη με την επίμαχη υπόθεση. «Κινούμενοι από κίνητρα ανθρώπινης ευαισθησίας, αλλά και επαγγελματικής ευθιξίας, θέλουμε να ανακοινώσουμε στο κοινό της πόλης μας αλλά και των τεσσάρων νομών του νησιού μας, όπου δραστηριοποιούμαστε, ότι ουδεμία ανάμειξη καθοιονδήποτε τρόπο δεν έχουμε με το προαναφερθέν γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα για το τερατώδες περιστατικό και διατηρούμε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα εργαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια», αναφερόταν - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση, την οποία υπέγραφε ο κ. Ευάγγελος Βακάλογλου, ειδικός τεχνικός προθετικών και ορθωτικών κατασκευών.
 
Πηγή: neakriti.gr