Στην Άγκυρα της Τουρκίας το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

6:55 μ.μ. - Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
06:12 μ.μ. - Κυρ, 05/55/2021
Image: Στην Άγκυρα της Τουρκίας το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

Για την Κλιματική Αλλαγή

Το 1 ο ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση στην Άγκυρα της Τουρκίας που οργανώθηκε από το συντονιστικό σχολείο Şehit Velit Bekdaş Anatolian High School στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Our Common Future” το διάστημα 15-19 Νοεμβρίου 2021 μαζί με τις: Ουγγαρία, Γαλλία και Ρουμανία.

hxonews

Σκοπός είναι οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν για την κλιματική αλλαγή και να βρουν τρόπους ώστε να μετριαστεί το φαινόμενο, γιατί το μέλλον για όλους μας στη γη είναι κοινό και πρέπεινα προστατέψουμε τις επόμενες γενιές!!

Ακολούθησαν δραστηριότητες δεντροφύτευσης, γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, επίσκεψη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, συμμετοχή σε διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, ενημέρωση από αρμόδιους φορείς για τα επαγγέλματα σχετικά με το περιβάλλον, επίσκεψη σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και πολιτισμικές δραστηριότητες.

hxonews

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, όπου τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ζεστασιά και την μοναδική τους φιλοξενία, την κα Pelin Yalpu και την ομάδα Erasmus του σχολείου της καθώς και τον Δ/ντή S.Ali. Gurϋler για την καταπληκτική διοργάνωση της κινητικότητας. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στο τέλος Μαρτίου.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι καθηγήτριες Σοφία Κονταξάκη, Πανδώρα Ιωάννου και Ελένη Ξυλούρη με έξι μαθητές/τριες.

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+

hxonews