Στα «κάγκελα» μαθητές και γονείς του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

11:50 π.μ. - Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Τετ, 05/50/2022
Image: Στα «κάγκελα» μαθητές και γονείς του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Μίλησαν στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Α. Πανταζής, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων Χ. Πιτοπουλάκη και μια μητέρα

Αναβρασμός επικράτησε για μια ακόμη μέρα στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας που τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές. Η κατάσταση σήμερα το πρωί ήταν έκρυθμη, μαθητές διαφώνησαν με συμμαθητές τους, ενώ γονείς αλλά και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο. Παρά τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση τελικά τα παιδιά αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Για το θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Όπως είπε, ειδικά για το επίμαχο θέμα που είναι οι κάμερες για τις οποίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τα παιδιά, οι κάμερες τοποθετούνται σε σχολεία κατόπιν αιτήματος από την εκάστοτε σχολική μονάδα προς τις δημοτικές σχολικές επιτροπές. Οι κάμερες λειτουργούν σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και την ευθύνη για τη λειτουργία τους έχει η εταιρία που έχει αναλάβει. Οι κάμερες τοποθετούνται μόνο σε αύλειους χώρους και λειτουργούν ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Από εκεί και πέρα ως προς την εγκατάσταση κάμερας σε τουαλέτα σχολείου, όπως ειπώθηκε χθες σε εκπομπή του Ηχώ 99,8 από μαθητές , είναι κάτι που η αντιδήμαρχος απέκλεισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη και εάν υπάρχει κάποιο βίντεο από τουαλέτες σχολείου, όποιος γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει ώστε να μην αιωρούνται φήμες που μόνο καλό δεν κάνουν. Τόνισε ακόμη ότι είναι στη διάθεση των μαθητών για διάλογο ώστε τα όποια προβλήματα να αντιμετωπίζονται. Μάλιστα όπως είπε επισκέφθηκαν μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Αστροπεκάκη το σχολείο και πρόσθεσε ότι εργασίες συντήρησης σε σχολεία είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Επίσης τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής ο οποίος υποστήριξε ότι ναι μεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στα σχολεία όχι όμως όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει, τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και ευθύνη έχουν και προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ακόμη, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Χριστίνα Πιτοπουλάκη λέγοντας ότι ως Σύλλογος πέρυσι, είχαν συμφωνήσει στην τοποθέτηση καμερών ώστε να προστατέψουν το σχολείο. Οι κάμερες λειτουργούν από τις 11 το βράδυ εως τις 8 το πρωί. Δεν θα δέχονταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθούνται τα παιδιά την ώρα του σχολείου, εξήγησε μεταξύ άλλων.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και μια μητέρα

hxonews