Σπυριδάκης: Όλα έτοιμα για την τουριστική δράση την Κυριακή στη Χρυσή - Ραντεβού στις 11.00 στην προβλήτα

1:02 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
01:05 μ.μ. - Παρ, 17/02/2024
Image: Σπυριδάκης: Όλα έτοιμα για την τουριστική δράση την Κυριακή στη Χρυσή - Ραντεβού στις 11.00 στην προβλήτα

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σπυριδάκης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας, την Κυριακή θα γίνει μία τουριστική δράση υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας αφού η εθελοντική δράση του δήμου για καθαρισμό της Χρυσής καθώς και η δράση των υπαλλήλων του δήμου απορρίφθηκαν. Για αυτές τις δράσεις χρειαζόταν άδεια από το Δασαρχείο το οποίο και την αρνήθηκε με αιτιολογία ότι το ίδιο το Δασαρχείο θα προχωρήσει σε δική του δράση. Σύμφωνα με τον ΦΕΚ του 2016 ο Δήμος είναι μέσα στους υπεύθυνους φορείς οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν καθαρισμό στη νήσο Χρυσή κάτι που του στέρησαν.

Σχετικά με το πως θα μεταφερθούν οι πολίτες στο νησί, ο κ. Σπυριδάκης μας είπε ότι ο Σύλλογος Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Ιεράπετρας "ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ" δεν θα συμμετάσχει σε αυτή τη δράση λόγω παρεμβάσεων διαφόρων υπηρεσιών που ήθελαν να την ακυρώσουν. Η μεταφορά θα γίνει με σκάφος του κ. Χηνόπουλου ωστόσο ο κ. Σπυριδάκης καλεί όποιον πλοιοκτήτη θέλει και το σκάφος του τηρεί τις νόμιμες άδειες να συμμετάσχει. Ο κ. Σπυριδάκης μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν ωστόσο το σκάφος του κ. Χηνόπουλου χωράει περίπου 250 άτομα οπότε πιστεύει ότι είναι αρκετό.

Η δράση είναι καθόλα νόμιμη καθώς ο Δήμος εφαρμόζει το ΦΕΚ για την επισκεψιμότητα στη νήσο Χρυσή. Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή στις 11.00 από την προβλήτα της Ιεράπετρας.