Σητεία: Τραυματισμός 25χρονης τουρίστριας στο φαράγγι του Ρίχτη

9:29 π.μ. - Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021
09:11 π.μ. - Τρί, 02/29/2021
Image: Σητεία: Τραυματισμός 25χρονης τουρίστριας στο φαράγγι του Ρίχτη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης διοργανώθηκε χτες στο φαράγγι του Ρίχτη, στα Έξω Μουλιανά Σητείας

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για μια 25χρονη Γερμανίδα τουρίστρια διοργανώθηκε χτες Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 14:53 στο φαράγγι του Ρίχτη, στα Έξω Μουλιανά Σητείας, από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας, συνδράμοντας το ΚΑΕ Σητείας, η 3η ΕΜΑΚ, η ΕΔΕΑΚ και το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Σητείας, επιχειρώντας από κοινού για πολλοστή φορά.

Η κοπέλα επισκέφθηκε το φαράγγι με τον σύντροφο της το μεσημέρι και λίγο πριν φτάσουν στον καταρράκτη, τραυματίστηκε μετά από πτώση στο κάτω δεξί άκρο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να καλέσει ο σύντροφος της τηλεφωνικά για βοήθεια το 112.

Την 25χρονη κατάφεραν και προσέγγισαν οι διασωστικές ομάδες περίπου στις 16:15 και αφού της παρασχέθηκαν οι Α’ βοήθειες, μεταφέρθηκε πάνω σε ειδικό φορείο έως την έξοδο του φαραγγιού, όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Σητείας.

Να τονίσουμε ο τι υπήρξε ιδιαίτερη δυσκολία λόγω την έντονης ολισθηρότητας του μονοπατιού από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή που σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ώρας, κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη την επιχείρηση.

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 4 πυροσβέστες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας, 4 άνδρες του ΚΑΕ Σητείας, 4 άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, 4 εθελοντές της ΕΔΕΑΚ και 2 εθελοντές του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Σητείας.

neakriti.gr