Σεισμός στη Κρήτη - Μητσοτάκης: Στα 25 με 30 εκατ. ευρώ η άμεση κρατική ενίσχυση

11:36 π.μ. - Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Τρί, 28/36/2021
Image: Σεισμός στη Κρήτη - Μητσοτάκης: Στα 25 με 30 εκατ. ευρώ η άμεση κρατική ενίσχυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση

Μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια και μετά την Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αυτή την ώρα απευθείας στην Κρήτη για να δει από κοντά τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, τονίζουν, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά επισημαίνουν ότι και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε την λήψη οικονομικών μέτρων για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, τα οποία θα είναι ανάλογα των μέτρων για τους πυρόπληκτους,

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και επεσήμανε ότι «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

neakriti.gr