Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ιεράπετρας ενόψει της AGROEXPO 2021

12:43 μ.μ. - Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
12:03 μ.μ. - Τρί, 02/43/2021
Image: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ιεράπετρας ενόψει της AGROEXPO 2021

Τον χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη

Τον χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών που διενεργούνται αυτήν την περίοδο για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση AGROEXPO 2021.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Οι εργασίες στον αύλειο χώρο της ΑΓΡΕΞ προχωρούν κανονικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Εμμανουήλ Γεωργαλάκη και των υπηρεσιών του Δήμου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά μας η προετοιμασία του χώρου μέχρι τα τέλη Μαρτίου και να μπορέσουν έπειτα να ξεκινήσουν και να αποπερατωθούν οι επόμενες εργασίες μέχρι την έναρξη της έκθεσης τον Μάιο.

Εφόσον μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της Έκθεσης θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά.

Στόχος μας είναι να είναι αυτή η τελευταία φορά που η AGROEXPO θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο και να εγκαινιάσουμε το νέο Εκθεσιακό Κέντρο μέχρι την επόμενη έκθεση. Υποβάλαμε ήδη προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ την εκπόνηση της μελέτης ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου στον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα, ενώ υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Μετά από δεκαέξι χρόνια, ο χώρος των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην ΑΓΡΕΞ, πρόκειται να αξιοποιηθεί και να αναδιαμορφωθεί πλήρως, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, το οποίο θα δώσει σημαντική ώθηση στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου για την εξαιρετική συνεργασία κάθε χρόνο για την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή της έκθεσης καθώς και για την κοινή προσπάθεια να εγκαινιάσουμε το νέο εκθεσιακό κέντρο στην Ιεράπετρα.»