Ρουμελιωτάκη: Έρχεται ο καφέ κάδος – Τι απαντά στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ
Η αντιδήμαρχος καθαριότητας στον Ηχώ 99,8 για τον νέο σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε στον Ηχώ δίνοντας κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις, επισημαίνοντας καταρχάς οτι δεν υπάρχει θέμα διένεξης μεταξύ Δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι δήμοι ανήκουν στον ΕΣΔΑΚ και ακολουθείται ο περιφερειακός σχεδιασμός. Ο Δήμος Ιεράπετρας είχε ζητήσει από τον ΕΣΔΑΚ , ο ΧΥΤΑ του Αγίου Νικολάου να είναι ανοιχτά και τις Πέμπτες ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική από το Δήμο Αγίου Νικολάου για διάφορους λόγους όπως η έλλειψη προσωπικού. Πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί ότι υπάρχει σύμβαση υπογεγραμμένη από τα τρία μέρη , ΕΣΔΑΚ και τους δυο δήμους . Αν γίνει λύση της σύμβασης από την πλευρά του Αγίου Νικολάου αυτόματα ο ΧΥΤΑ κλείνει και για τους δυο δήμους και Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου κάτι που δεν ωφελεί κανέναν, εξήγησε.
Είπε στη συνέχεια ότι ο Δήμος Ιεράπετρας για να πάει τα απορρίμματα του στον Άγιο Νικόλαο πληρώνει κάποιο ποσό. Αυτό το ποσό το πληρώνει στον ΕΣΔΑΚ ο οποίος με τη σειρά του το αποδίδει στον Άγιο Νικόλαο. Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν χρωστά στον ΕΣΔΑΚ. Ο ΕΣΔΑΚ κάνει τελευταία έναν επιπλέον έλεγχο και αυτό προκαλεί καθυστερήσεις στην πληρωμή προς τον Άγιο Νικόλαο.
Σε άλλο σημείο η κα Ρουμελιωτάκη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια, έκανε αναφορά στη σημασία της Μονάδας Κομποστοποίηση που εκτιμάται θα είναι έτοιμη τέλος του χρόνου αναλύοντας ποια απορρίμματα θα διαχειρίζεται η Μονάδα. Υπενθύμισε ποια σκουπίδια μπαίνουν στον μπλε και τον πράσινο κάδο, με ιδιαίτερη αναφορά στους καφέ κάδους που σύντομα θα τοποθετηθούν και στην Ιεράπετρα και εκεί θα γίνετε εναπόθεση των φυτικών και οργανικών απορριμμάτων. Προγραμματίζεται ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπος γιατί όπως τόνισε η κα Ρουμελιωτάκη θα πρέπει οι πολίτες να βοηθήσουν ώστε και καλύτερη διαχείριση να γίνεται και ένα πιο καθαρό περιβάλλον να έχουμε για τον τόπο που ζούμε.