Α. Ζερβός: Δεν θέλω να ακούω για ακριβά σκουπιδοταξίδια της Ιεράπετρας

1:03 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Δευ, 20/03/2022
Image: Α. Ζερβός: Δεν θέλω να ακούω για ακριβά σκουπιδοταξίδια της Ιεράπετρας

Τι είπε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για τουρισμό, Ξένιο Ζευς και ΒΟΑΚ

Στον Ηχώ 99,8 φιλοξενήθηκε σήμερα ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό, τη συνέλευση της Προσωρινής Διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ Α.Ε.». Αλλά και στον ΕΣΔΑΚ και το θέμα των απορριμμάτων με αναφορά και στα  απορρίμματα της Ιεράπετρας τα οποία μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου

Καταρχάς ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι φέτος ο Άγιος Νικόλαος έχει κόσμο και σε ότι αφορά την κίνηση στα ξενοδοχεία, σε καφετέριες και εστιατόρια είναι σε ένα καλό επίπεδο. Φαίνεται ωστόσο  να υπάρχει  πρόβλημα στο εμπορικό κομμάτι. Οι ξένοι θα έρθουν για διακοπές αλλά θα ξοδέψουν λιγότερα για αγορές. Ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Συνολικά ως  Ελλάδα και ως Κρήτης αλλά και σε τοπικό επίπεδο σε ότι αφορά στην οικονομική αποτύπωση του τουρισμού αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο τέλος της χρονιάς θα γίνει ο απολογισμός. Εκτιμάται ότι θα πάμε καλά ίσως όμως όχι τόσο όσο θα θέλαμε δεδομένων και των χαμηλών συμβολαίων που έχουν υπογραφεί από πέρυσι και οι τιμές που διαμορφώνονται σήμερα στην αγορά είναι τελείως διαφορετικές εξαιτίας παραγόντων όπως η άνοδος των καυσίμων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη χρονιά  λόγω του  αυξημένου κόστους λειτουργίας. Εάν καταφέρουμε του χρόνου να δουλέψουμε αξιοπρεπώς, θα πάμε καλά, σημείωσε ο Δήμαρχος.  Κάνοντας στη συνέχεια αναφορά σε ενέργειες βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτων και των επισκεπτών όπως η λειτουργία αστικής συγκοινωνίας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, ώστε να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται από την έλλειψη χώρων δημιουργίας επιπλέον παρκινγκ.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνέλευση της Προσωρινής Διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ Α.Ε.», που ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου σχολιάζοντας ότι είναι μια υπόθεση  που πρέπει να κλείσει,  από τη στιγμή που δεν έγινε το αεροδρόμιο. Για τα ακίνητα εκτίμησε ότι πολύ πιθανόν να γίνει εκποίησή τους σε κάθε περίπτωση πάντως το πώς θα γίνει το κλείσιμο, αυτό,  θα προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες 

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επεσήμανε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης είναι σοβαρό υποστηρίζοντας, ότι τα προβλήματα θα λυθούν  είτε με την παρουσία του ΕΣΔΑΚ είτε χωρίς ευελπιστώντας  ότι θα  υπάρχει συνεννόηση. Σε αναφορά για ακριβά σκουπιδοταξίδια της μεταφοράς απορριμμάτων από την Ιεράπετρα στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου ο κ. Ζερβός σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να λέγεται κάτι τέτοιο καθώς  χρόνια τώρα ο Δήμος Ιεράπετρας δεν φρόντισε   να λύσει το ζήτημά του οπότε πληρώνει για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Οι υπηρεσίες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές επομένως ούτε ο ΕΣΔΑΚ ούτε ο Δήμος Αγίου Νικολάου μπορεί να βγάλει κέρδος. Τα όποια έσοδα τα διαθέτει για την επέκταση και τη βελτίωση του ΧΥΤΑ. Αυτά τα περί  εκμετάλλευση πρέπει να μείνουν στην άκρη και το ακριβά έχει να κάνει με τις υπηρεσίες που παρέχονται και θα μπορούσε να τις έχει ο δήμος μόνος του, αλλά δεν τις έχει. Δεν είναι όμως ο ρόλος μου να κρίνω τον τωρινό η προηγούμενους Δημάρχους της Ιεράπετρας είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου ο οποίος εκτός των παραπάνω αναφέρεται και στο θέμα του ΒΟΑΚ επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά τη θέση τους, ότι ο ΒΟΑΚ θα πρέπει να περιλαμβάνει όλη τη διαδρομή  από το Βάι μέχρι τα Φαλάσαρνα.