Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΛΜΕΠΑ και Επιμελητηρίου Λασιθίου

11:19 π.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Παρ, 06/19/2020
Image: Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΛΜΕΠΑ και Επιμελητηρίου Λασιθίου

Υπογράφηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Υπογράφηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, από την Πρόεδρο του Τμήματος καθηγήτρια κα Δήμου, τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θωμά Χαριτάκη, με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος και την συμπληρωματική συνέργεια των δύο φορέων στην προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής γνώσης.

Σήμερα, το Επιμελητήριο Λασιθίου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, αναγνωρίζουν την ανάγκη συμπόρευσης, με αντικειμενικό στόχο την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ανθρώπινου και υλικού πόρου, προς όφελος της Π.Ε. Λασιθίου, της Κρήτης και κατ’ επέκταση της χώρας. Ως κεντρικός πυρήνας της προγραμματικής συμφωνίας ορίζεται η οργανωμένη προσέγγιση και διασύνδεση της Επιχειρηματικής Κοινότητας με την παραγωγή και την διαχείριση της τεχνογνωσίας, όπως αυτός εξειδικεύεται στους προγραμματικούς άξονες του πλαισίου συνεργασίας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, διάρκειας πέντε ετών, αποτέλεσμα της εξωστρεφούς πολιτικής των δύο φορέων, αποτελεί την απαρχή μιας σημαντικά υποσχόμενης συνεργασίας δύο φορέων με κοινό όραμα και στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο της κρητικής επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα.