Πασπαράκης: Χωρίς τις αναγκαίες αλλαγές ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

12:25 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Πέμ, 07/25/2021
Image: Πασπαράκης: Χωρίς τις αναγκαίες αλλαγές ανοίγουν Δημοτικά  και Νηπιαγωγεία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών α/βάθμιας εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκι» στον Ηχώ 99,8

Έτοιμοι, με τις όποιες ιδιαιτερότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Ιεράπετρας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης « Μαρία Λιουδάκι» κ. Γ. Πασπαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ίσως είναι λίγο πρόωρο το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μιας και το εάν υπάρχει διασπορά της πανδημίας λόγω των γιορτών αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα το άνοιγμα γίνεται χωρίς κάποιες απαιτούμενες αλλαγές που είχαν επισημανθεί από την αρχή της χρονιάς , με λιγότερους μαθητές ανά αίθουσα, περισσότερες καθαρίστριες, χωρίς τεστ στους εκπαιδευτικούς ή δειγματοληπτικά στους γονείς. Τεστ θα γίνουν κατά τόπους μετά από συνεργασία τοπικών φορέων. Όπως πχ στην Ιεράπετρα μετά από συνεργασία με τον δήμο και την αντιδήμαρχο κα Χ. Χατζημαρκάκη.

Υπάρχουν ακόμα ασάφειες σχετικά με το κλιμακωτό ωράριο το οποίο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη καθώς μια οικογένεια με δυο πχ παιδιά στο δημοτικό θα δυσκολευτεί να φέρνει πρώτα το ένα παιδία και αργότερα το άλλο. Τίθενται ακόμα ερωτήματα σχετικά με την ύλη των μαθημάτων αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν και ξεκινήσουν τα κρύα.

Παρόλα αυτά και υπό τις παραπάνω συνθήκες είναι σημαντικό τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης ώστε τα παιδιά να βρεθούν κοντά στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και να γίνεται το μάθημα στο φυσικό τους περιβάλλον. Από πλευράς τους οι εκπαιδευτικοί θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, ανέφερε ο κ. Πασπαράκης.