Παπαδάκης: Ξεμένει από νερό ο Μακρύ Γιαλός λόγω ασυνεννοησίας και γραφειοκρατίας

11:27 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τρί, 18/27/2024
Image: Παπαδάκης: Ξεμένει από νερό ο Μακρύ Γιαλός λόγω ασυνεννοησίας και γραφειοκρατίας

Με αφορμή τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού, μίλησε στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή την συζήτηση σχετικά με την έλλειψη νερού στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπαδάκης, η ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού αντιμετωπίζει εδώ και περίπου έναν μήνα σοβαρό πρόβλημα με το νερό ύδρευσης με αποτέλεσμα τις συνεχείς καθημερινές διακοπές στα σπίτια που βρίσκονται πάνω από τον περιφερειακό δρόμο.

Οι περιοχές του Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά τροφοδοτούνται από μία γεώτρηση στην περιοχή Αρόλιθα του Ορεινού. Η συγκεκριμένη δεξαμενή αποθήκευε πενήντα κυβικά νερού. Μετά από κάποια ζημιά πριν από δύο χρόνια, η δεξαμενή έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει είκοσι πέντε κυβικά τα οποία δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μένουν τα σπίτια χωρίς νερό. Ο κ. Παπαδάκης πήρε στα χέρια του την σύμβαση για την συγκεκριμένη δεξαμενή η οποία είχε λήξει και γίνονται προσπάθειες ώστε να ανανεωθεί. Ουσιαστικά, ο Μακρύ Γιαλός έχει μείνει χωρίς νερό λόγω γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων των υπευθύνων. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, οι όροι που υπήρχαν στην σύμβαση δεν έχουν τηρηθεί τόσο από τον Δήμο Σητείας όσο και από τον Δήμο Ιεράπετρας καθώς δεν υπήρχε σωστή διαδημοτική συνεργασία αλλά ούτε και σωστή διαχείριση. Η υπάρχουσα δημοτική αρχή δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ύπαρξη της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε να προχωρήσει έγκαιρα στην ανανέωσή της με τον κ. Παπαδάκη να αφήνει αιχμές προς την προηγούμενη δημοτική αρχή για καθυστέρηση αλλά και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον κ. Παπαδάκη από τον χειμώνα ώστε να έχει ήδη βρεθεί μία λύση. Η συγκεκριμένη γεώτρηση είχε μία ζημιά και θα έπρεπε να είχαν κινηθεί πριν δύο χρόνια οι διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και καινούρια γεώτρηση όταν υπήρχαν τα περιθώρια χρηματοδότησης.

Ο κ. Παπαδάκης έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επισκευαστεί το συντομότερο η γεώτρηση στις Λιθίνες και ταυτόχρονα να ανανεωθεί η σύμβαση της δεξαμενής στον Αρόλιθα, ωστόσο δεν γνωρίζει πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρούνται οι όροι της εκάστοτε σύμβασης, να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και διαδημοτική συνεργασία.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού. Μίλησε για την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και την έλλειψη προσωπικού στην Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού μετά από την συνταξιοδότηση πέντε υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή, ο κ. Παπαδάκης μαζί με τρεις υπαλλήλους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις ανάγκες της περιοχής καθώς δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις. Τέλος, παρακάλεσε τον κόσμο να είναι δίπλα τους σε αυτή την τεράστια προσπάθεια.