Ολοκλήρωση ανάπλασης τριών παιδικών χαρών στην πόλη της Ιεράπετρας

8:10 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018
08:02 μ.μ. - Πέμ, 08/10/2018
Image: Ολοκλήρωση ανάπλασης τριών παιδικών χαρών στην πόλη της Ιεράπετρας

Μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις από το Δήμο Ιεράπετρας παραδίδονται στους δημότες προς χρήση τρεις παιδικές χαρές πλήρως αναδιαμορφωμένες με νέο σύγχρονο εξοπλισμό

Το έργο αφορά συγκεκριμένα τις παιδικές χαρές της παραλιακής πλατείας, της οδού Κύπρου – Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Παπάγου και Ψυλλινάκη και περιλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση όλων των οργάνων καθώς και παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των χώρων με ιδιαίτερη βαρύτητα στις εργασίες πρασίνου.
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης βρέθηκε στις παιδικές χαρές με τη γεωπόνο του Δήμου δρ. Μαρία Βασαρμιδάκη και αφού επιθεώρησε τους χώρους δήλωσε:
 
«Από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή εντοπίσαμε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης παιδικών χαρών που θα καλύπτουν και τις ανάγκες του παιδιού που θέλει να ψυχαγωγηθεί αλλά και του γονέα που απαιτεί ασφαλείς συνθήκες παιχνιδιού για το παιδί του.
 
Καταγράψαμε λοιπόν όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου μας και διαπιστευμένη εταιρεία ολοκλήρωσε τον έλεγχο και την πιστοποίησή τους αξιολογώντας την καταλληλότητά τους.
 
Επιπλέον, προχωρήσαμε στην πλήρη διαμόρφωση τριών παιδικών χαρών μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας εξασφαλίζοντας όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις ασφαλείας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε νέα πιστοποιημένα όργανα και κατασκευές, όργανα για ΑΜΕΑ, ελαστικά δάπεδα ασφαλείας, αστικό εξοπλισμό, ενημερωτικές πινακίδες και πραγματοποιήσαμε ελαιοχρωματισμούς, οικοδομικές εργασίες και εργασίες πρασίνου.
 
Και δεν σταματάμε εδώ καθώς έχουμε ήδη υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπλαση 8 ακόμα παιδικών χαρών του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Σεβόμενοι τους χώρους που φιλοξενούν τα παιδιά μας, είναι ευθύνη όλων μας να τους διαφυλάξουμε ακέραιους, καλαίσθητους και ασφαλείς χωρίς να επιτρέπουμε φθορές και βανδαλισμούς.
 
Επιθυμούμε μία πόλη ανθρώπινη, μια πόλη φιλική και ασφαλή για τα παιδιά και τους νέους μας, και κάνουμε συνεχώς σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.»