Όλοι στη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα την Τρίτη 22/01 στο παλιό Δημαρχείο στα Πεζά

3:42 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
03:01 μ.μ. - Τετ, 16/42/2019
Image: Όλοι στη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα την Τρίτη 22/01 στο παλιό Δημαρχείο στα Πεζά

Γενική συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων την Παρασκευή 25/01 στο Τεφέλι

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ KAZANTZAKH - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ 7μμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΠΕΖΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 7μμ ΣΤΟ ΤΕΦΕΛΙ
 
Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι,
Είναι απαραίτητο, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε, στην πολιτική που μας τσακίζει! Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημά μας. Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης, με την αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ να κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των ενισχύσεων, αφού μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας με άγρια φοροληστεία, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια και το πετρέλαιο να έχει φτάσει 1,50 ευρώ το λίτρο!
Έχουμε ειδικά για φέτος (όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δε γίνονταν το ίδιο) το αίσχος των χαμηλών τιμών στο λάδι. Το τελευταίο διάστημα επιταχύνεται η συγκέντρωση της μεταποίησης, εμπορίας και τυποποίησης του ελαιολάδου στον νομό, στην περιφέρεια συνολικά, από μια χούφτα μεγαλεμπορικές επιχειρήσεις, είτε με όρους μονοπώλησης της αγοράς, είτε κρατώντας τους παραγωγούς σε ομηρία για την απορρόφηση της παραγωγής, είτε με «κόλπα» χαρακτηρισμού του ελαιολάδου ως κατώτερης ποιότητας, κλπ, αγοράζουν το προϊόν μας σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω και από το κόστος παραγωγής! Ως τώρα μας λέγανε πως για όλα φταίει η κρίση στην Ελλάδα και μας αφαιμάξανε, τώρα πως φταίει η υπερπαραγωγή της Ισπανίας. Αλήθεια, πόσο θα πληρώνουμε εμείς τους ανταγωνισμούς τους και τις κρίσεις τους; Υπάρχει η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, αισχροκερδούν εις βάρος μας, εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τον κόπο μας! Το ίδιο βιώσαμε και φέτος με τα σταφύλια, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, λόγω των Αυγουστιάτικων βροχών. 
Γνωρίζετε πολύ καλά, κύριοι της κυβέρνησης, πως οι περισσότεροι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις πολιτικές σας, και τώρα για να καλλιεργήσουν δανείζονται χρήματα και παίρνουν εφόδια, κλπ, με τα γνωστά επακόλουθα, από τους μεγαλέμπορους - βιομήχανους. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι τιμές των προϊόντων είναι υπόθεση μιας δράκας, ολοένα και μικρότερης, μεγαλεμπόρων - βιομήχανων, και ότι αυτοί οι ίδιοι μας κρατούν όμηρους ή και δε μας πληρώνουν. Γνωρίζετε πολύ καλά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε όσοι έχουμε να λαμβάνουμε, για παράδειγμα, από την πρώην «Ένωση Πεζών», αφού εσείς αβαντάρετε, με τους νόμους που διατηρείτε, τις τράπεζες να μας κουρέψουν τα χρέη για παλιές σοδιές! Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το εισόδημά μας δεν προστατεύεται από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από Δήμους/εφορίες/τράπεζες, και ότι ακόμα και η τροπολογία που καταθέσατε για το ακατάσχετο, μόνο μετά την πίεση των κινητοποιήσεων, είναι μια κοροϊδία! Γνωρίζετε ότι τράπεζες δεσμεύουν ακόμα και επιδοτήσεις και αποζημιώσεις στα χωριά μας για χρέη άρδευσης προς τους Δήμους. Γνωρίζετε ότι έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή από δάκο, ανομβρία, χαλαζόπτωση, με τον ΕΛΓΑ να μη δίνει δεκάρα τσακιστή, παρά το ότι μας χαρατσώνει!
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ! Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ!
Ο μόνος δρόμος είναι του αγώνα για επιβίωση, για διεκδίκηση, για ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση. Γιατί, ό,τι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες. Για αυτό το λόγο συντονιζόμαστε με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για Πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 28 Γενάρη. Αποφασίζουμε στους Αγροτικούς Συλλόγους τη συνέχεια του αγώνα μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
Παλεύουμε για: 
Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ώστε να πάψουν ν' αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.