Ο Αχμεντ Χασάν στον Ηχώ 99,8 για τις σφαγές αμάχων στη Παλαιστίνη

10:43 π.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Πέμ, 30/43/2024
Image: Ο Αχμεντ Χασάν στον Ηχώ 99,8  για τις σφαγές αμάχων στη Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ένωσης Ελλάδος αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αχμεντ Χασάν, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ένωσης Ελλάδος.

Ο κ. Χασάν αρχικά μας έδωσε την εικόνα της Παλαιστίνης αυτή τη στιγμή, η οποία όπως είπε, είναι ακόμα πιο τραγική από αυτή που προβάλλεται από τα ΜΜΕ. Αιτία όλων αυτών των κακών, κατά την γνώμη του, είναι ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός της Αμερικής. Το μοναδικό θετικό είναι ότι ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Παλαιστίνη με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο να αποτελούν την μοναδική ελπίδα.

Οι κυβερνήσεις των Αραβικών κρατών, με την εξαίρεση δύο με τριών από αυτά, δεν στέκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης. Ως Παλαιστίνη, έχουν την λύση των δύο κρατών η οποία έχει μπλοκαριστεί από το Ισραήλ. Η αναγνώριση της Παλαιστίνης από κάποια Ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί θετικό βήμα.

Κλείνοντας, ο κ. Χασάν είπε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τα θύματα αυτής της κατάστασης είναι ο Παλαιστινιακός λαός. Για την ανοικοδόμηση της Παλαιστίνης θα χρειαστούν πάνω από δέκα χρόνια και περίπου 50 με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.