Νίκος Μανιαδάκης: Απαλλάχθηκε με βούλευμα για την υπόθεση Novartis

7:25 π.μ. - Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
07:10 π.μ. - Τρί, 19/25/2021
Image: Νίκος Μανιαδάκης: Απαλλάχθηκε με βούλευμα για την υπόθεση Novartis

Ο γνωστός καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Νίκος Μανιαδάκης απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση Novartis

Θυμίζουμε ότι – όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων – ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά στην πορεία του αφαιρέθηκε αυτή η ιδιότητα και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κ.κ. Θεόδωρου Μαντά, Θεοδώρας Μίχου και Ευστάθιου Σκαλούμπακα, το Δικαστικό Συμβούλιο απάλλαξε τον εντολέα τους με το σκεπτικό «ότι στα καθήκοντα του κατηγορουμένου δεν περιλαμβανόταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπηρεσιακή πράξη αντίθετη με τα καθήκοντά του και συνακόλουθα δεν μπορεί να γίνει κατηγορία σε βάρος του για την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη».

Όπως αναφέρουν ακόμη, “με την έκδοση του ανωτέρω Βουλεύματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα ο καθηγητής Μανιαδάκης και η υπεράσπιση του είχαν εισφέρει στην ποινική διαδικασία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την αθωότητα του. Ο καθηγητής Νικόλαος Μανιαδάκης από την πρώτη στιγμή της ποινκής δίωξης σε βάρος του και σε κάθε Δικονομικό στάδιο της ποινικής διαδικασίας υποστήριζε με παρρησία την αθωότητά του».

virus.com.gr