Νίκος Κοϊνάς: Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

10:04 π.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Παρ, 07/04/2024
Image: Νίκος Κοϊνάς: Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ευάγγελου Αποστολάκη και Ρένας Δούρου στην Ιεράπετρα, ο Νίκος Κοϊνάς, μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τους λόγους που πρέπει να στηρίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ σε αυτές τις Ευρωεκλογές

Ο κ. Κοϊνάς μίλησε για το μεγάλο ποσοστό αποχής που υπήρχε πάντα στις Ευρωεκλογές και σχολίασε το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πιστεύει πιά ότι μπορεί να αλλάξει κάτι με την ψήφο του. «Το μεγάλο ποσοστό των πολιτών περνάει πολύ δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά. Το καλό της Ευρώπης είναι ότι έχει καταφέρει να κρατήσει τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάτι που δεν είναι αυτονόητο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Κοϊνά, το μεγαλύτερο στοίχημα αυτών των Ευρωεκλογών είναι να προσπαθήσουμε να πάμε σε μία Ευρωπαϊκή ενοποίηση, να πάρουμε δηλαδή τα καλά που έχουμε σαν Ευρώπη και να τα κάνουμε πρότυπα αφήνοντας στην άκρη τον κακώς εννοούμενο πατριωτισμό, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της Ευρώπης. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ψηφίζουμε απόψεις οι οποίες είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης με επίκεντρο τον άνθρωπο, της Ευρώπης των λαών. Η δεξιά που έχουμε σήμερα έχει επιλέξει ένα τρόπο διακυβέρνησης ο οποίος είναι παράδοξος. Έχει ξεφύγει από την μορφή του καπιταλισμού και έχει προχωρήσει σε καρτελοποίηση των πάντων.

Τέλος, ο κ. Κοϊνάς είπε ότι αυτά τα πολύ μεγάλα διακυβεύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη βασίζονται στο φόβο. Οι πολίτες φοβούνται να μην χαθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια που διαφημίζεται και έτσι οδηγούμαστε σε συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο σκέψης του κ. Κασσελάκη αλλά και την μεγάλη πολιτική του εξέλιξη.