Ν. Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού

7:22 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
07:04 μ.μ. - Παρ, 16/22/2021
Image: Ν. Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

Την ένταξη των Δήμων Ρεθύμνου και Φαιστού στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης από αύριο το πρωί, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αποδεχόμενος την εισήγηση των ειδικών.

Υπενθυμίζεται πως στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης ανήκουν ακόμα, σε επίπεδο Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Ανωγείων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στο Δήμο Ρεθύμνου εντοπίζονται 137 ενεργά κρούσματα στις 5 Απριλίου και αύξηση 20% κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ενώ στο Δήμο Φαιστού εντοπίζονται 73 ενεργά κρούσματα όταν στις 5 Απριλίου εντοπίζονταν μόλις 30, άρα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ακόμη την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away.

Επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών από τις 19/4

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

-θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

-διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτης της χώρας

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο».

Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν - εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

- η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,

- η Λέρος,

- οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος

- ο δήμος Λοκρών,

- οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Νέα Κρήτη