Μιχελαράκης: Τα καταστήματα καφέ εστίασης να στηριχτούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ

8:52 π.μ. - Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Παρ, 24/52/2020
Image: Μιχελαράκης: Τα καταστήματα καφέ εστίασης να στηριχτούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ψωνίζουμε τοπικά στηρίζουμε την τοπική οικονομία την επόμενη μέρα κορωνοϊού - Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με Αρναουτάκη

Τι ζήτησαν οι καταστηματάρχες από τον Περιφερειάρχη στην τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα του κλάδου

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των καταστημάτων εστίασης στη Κρήτη, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην τηλεδιάσκεψη συγκεκριμένα συμμετείχαν: η Πρόεδρος του συνδέσμου επισιτισμού ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο πρόεδρος της Ιεράπετρας Μανόλης Μιχελαράκης, Σητείας Μανόλης Αγγελάκης, Ρεθύμνου Ανδρέας Κλαψινός, Χανίων Βασίλης Οικονομάκος και ο εκπρόσωπος των κέντρων διασκέδασης Δυτικής Κρήτης Μανόλης Γερεουδάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που έχουν προκύψει από τις συνέπειες του κορωνοϊού και αφορούν χιλιάδες εργαζομένους σε όλο το νησί.

Ο κ. Μιχελαράκης πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης στην Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ο κλάδος τους ήταν από τους πρώτους που έκλεισε και θα ανοίξει όπως φαίνεται από τους τελευταίους. Τα προβλήματα στην έναρξη θα είναι πολλά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να δουλεύουν αλλά και για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Επισήμως δεν υπάρχουν αποφάσεις για το πως θα ανοίξουν τα καταστήματα καφέ και εστίασης. Σύμφωνα με όσα ακούγονται δεν θα υπάρχουν καθίσματα εντός των καταστημάτων και στους εξωτερικούς χώρους θα υπάρχουν περιορισμοί και προβλέπονται περιορισμοί και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Τα μπαρ και τα καταστήματα για γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις φαίνεται πως θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση.

Αυτό που ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη ήταν στήριξη στα πάγια αιτήματα του κλάδου με πιέσεις και προς τα πάνω, προς την κυβέρνηση. Επιπλέον στήριξη στην προμήθεια πρώτων υλών για μάσκες και αντισηπτικά που θα είναι απαραίτητα την επόμενη μέρα και θα είναι ένα μεγάλο κόστος για τον καταστηματάρχη όταν τόσο καιρό δεν έχει έσοδα αφού τα καταστήματα είναι κλειστά. Παράλληλα σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης να αναζητηθούν προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ προσαρμοσμένα στις ανάγκες εστίασης.

Κλείνοντας ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πόσο σημαντικό είναι σε αυτή την επόμενη μέρα οι καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά μαγαζιά και την τοπική οικονομία.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μανωλαράκη: